Batı Avrupalı Türk gazeteciler ile Balkan Türk?ü gazetecilerden işbirliği

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, Kosova Türk Gazeteciler Cemiyeti?yle görüşerek. Düzenlenen buluşmada mesleki işbirliği anlaşması yapıldı.

Türk Dünyasından Haberler 1.12.2016 21:54:17 0
Batı Avrupalı Türk gazeteciler ile Balkan Türk?ü gazetecilerden işbirliği
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, Kosova Türk Gazeteciler Cemiyeti’yle görüşerek. Düzenlenen buluşmada mesleki işbirliği anlaşması yapıldı.
 

TÜRKÇE’Yİ BAYRAK EDİNMİŞ AVRUPALILAR OLMAMIZ ORTAK PAYDAMIZDIR
Görüşmede Avrupa’da mesleki formasyon ve ihtisaslaşmanın Türkçe dilinde nasıl daha da geliştirilebileceği konusunun temel konu olarak değerlendirildi. Avrupa Türk Gazeteciler CemiyetiGenel Başkanı gazeteci Oğuzhan Kılıç ve Disiplin Kurulu Üyesi sanatçı-yazar İmdat Kaymaz’dan oluşan heyet ile Kosova Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkan gazeteci-tarihçi İbrahim Arslan ve Başkan Yardımcısı radyocu-gazeteci Engin Beyoğlu toplantıya katıldılar.

İŞBİRLİĞİ BÜYÜDÜ DAYANIŞMA OLDU
Her iki meslek kuruluşunun başkanının da öğretmen kökenli olması dikkatlerden kaçmazken, gazeteci meslek kuruluşlarının işbirliklerini dayanışma ölçeğine yükselttiklerine vurgu yapan kurum temsilcisi Başkanlar görüşmenin verimli geçtiğini vurguladılar.

BATI AVRUPALI TÜRKLER İLE BALKAN TÜRKLERİNİN ORTAK PAYDALARI
Esas itibarıyla özellikle anadil ve kültürel hakların, Uluslararası ve Avrupa insan hakları mevzuatları uyarınca etkin kullanımının hayata geçirilmesinde çeşitli etik olmayan yollardan zorluklar çıkartılarak önlendiğine vurgu yapan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Avrupa’da ortak kader paylaşan Balkan Türklerinin ve Kosova Türklerinin de aynı kaderi yaşamalarının şaşırtıcı olmadığını, bu ortak coğrafi kaderin toplumları birbirine yaklaştırdığını ve buradan işbirliğinin geliştiği zeminin oluştuğuna vurgu yaptı.

YUGOSLAVYA’DAN BERİ TÜRKÇE SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR
Eğitimci olduğunu ve Josip Broz Tito döneminden beri Türkçe seferberliği yolunda çalıştığının altını çizen Kosova Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Arslan, toplumsal sorumluluk duygusunun ve siyasal bilincin gelişmesi için Kosova’da teşkilat olarak yaptıkları çalışmalara değindi.

ÇOK-ETNİKLİ BİR YAPIDA NESİLDEN NESLE ERİYİP GİTMEDEN VAR OLABİLMEK
Kosova Türklerinin acıları ve tarihi konusunda yazılı eserleri bulunan Kosova Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Arslan, eski-Yugoslavya’yla ilgili deneyimlerini aktarırdı. Coğrafyanın zengin kültürü ve Kosova Türklerinin siyasal hafızasına sahip ender kişilerden olan İbrahim Arslan, Müslüman olan Türkler ve Arnavutlar’ın ve Sırplar’la ortak yaşam sürdükleri Kosova coğrafyasında, Türk kültürünü koruyup geliştirmenin önemini aktardı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00