BAŞKENT`TE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AŞTİ DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'teki üniversitelere kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrencileri AŞTİ'de kurduğu Öğrenci Bilgilendirme Masası'yla yardımcı oluyor.

Sağlık 3.09.2013 08:21:23 0
BAŞKENT`TE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AŞTİ DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki üniversitelere kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrencileri AŞTİ’de kurduğu Öğrenci Bilgilendirme Masası’yla yardımcı oluyor. 
Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanlığı, 
yüksek öğrenim kayıtlarını yaptırmak için kent dışından gelen öğrencilere ilk hizmetini danışmanlık ve ulaşım konusunda sunuyor. 
AŞTİ’de kurulan stantta sıcak bir ilgiyle karşılanan öğrencilere önce; çay, simit, poğaça ve Halk Ekmek Fabrikası’nın özel imalatı Şampiyon Ekmek’ten oluşan bir kahvaltı ikramı yapılıyor. Daha sonra öğrencilere Ankara’nın tanıtım kitapçığı ile haritası hediye ediliyor.
Başkent’e kayıt için gelen ve kenti henüz tanımayan öğrencilerin, üniversitelerin kayıt merkezlerine kadar taşınması ile de acil ulaşım sorunu da kolaylıkla çözülüyor. 
Kent içi açık gezi otobüsleriyle verilen üniversitelere ücretsiz otobüs servisi 4 ayrı güzergahta gerçekleştiriliyor. 
Eskişehir Yolu üzerindeki güzergahta ulaşımı sağlayan gezi otobüsleri ile ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü, Başkant Üniversitesi ve Çankaya Üniversitelerine kayıt yaptıracak öğrenciler okullarına ulaştırılıyor. 
Beşevler yönüne giden açık otobüs ise Hacettepe Üniversitesi’nin Sıhhiye Merkezi, Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrencileri kayıt merkezlerine ulaştırıyor. 
Gölbaşı, İncek Güzergahı’nda ulaşımı sağlayan otobüsler ise Ufuk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Polis Akademisi, Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü ve Ankara Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde kayıt yapacak öğrencileri taşıyor. 
Güzergahı İstanbul Yolu olan açık otobüsler ise Turgut Özal Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerini kayıt merkezlerine ulaştırıyor. 
Ankara’ya kayıt için gelen öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları bu ilk hizmetten büyük mutluluk duyduklarını belirtiyorlar.

-ANKARA’YA YENİ GELEN ÖĞRENCİLER MEMNUN-

Hacettepe Üniversitesi Radyo Terapi Sağlık Meslek Yüksek Okulu’na kayıt yaptırmak için İzmir Aliağa İlçesi’nden, Ankara’ya babası ile birlikte gelen Fatma Tüzüner “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin terminalde, bizi güler yüzle karşılaması çok hoş. Özellikle Ankara’yı tanımayanlar için daha da anlamlı. Ben burada akrabalarım yaşadığı için sık sık geliyorum bu nedenle Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetler hakkında da oldukça bilgim var. İyi hizmet veriyor Ankara her geçen gün güzelleşiyor” dedi . 
İstanbul’dan, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’ne kayıt yaptırmak için babası ile birlikte Ankara’ya gelen Elif Daldal ise Ankara’ya ilk defa geldiğini ifade ederek “Büyükşehir Belediyesi danışma masasını kurması güzel bir girişim. Sıcak karşılıyorlar İlgileniyorlar. Bunlarda bizim Ankara hakkında ilk izlenimimizin olumlu olmasını sağlıyor” diye konuştu. 
Çanakkale’den Hacettepe Üniversitesi Kimya Bölümü’ne kayıt yaptırmak için anne ve babası ile Ankara’ya gelen Elif Aslıhan ise “Öğrenci Bilgilendirme Masası gerekli ve faydalı bir hizmet. Kente dışarıdan gelen bir öğrenci için hem öğrenim göreceği kent hakkında bilgi edinme, hem de gideceği yere en kısa zamanda ulaşabilmesinin sağlanması ve işlemlerini kolaylıkla halledebilmesi için önemli bir hizmet olduğunu gördüm. Dilerim kayıt işlemlerini de kolaylıkla hallederim bir sorunla karşılaşmam” dedi. 
Günde ortalama 500 öğrencinin gelmesi planlanan kayıt dönemi boyunca 2-6 Eylül tarihlerinde 06.00 – 20.00 saatleri arasında açık kalacak olan masada, uzman personel, şehir dışından Başkent Ankara’ya öğrenim görmek için gelen öğrencileri karşılayacak, çorba, şampiyon ekmek ve çay ikramlarında bulunacak.

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖĞRETİM DÖNEMİNDE DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YANINDA

Sosyal ve kültürel projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek çalışmalarına da ayrı bir önem veriyor. İlköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik pek çok proje ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından gelerek Başkent’te öğrenim hayatını sürdürmeyi tercih eden gençlere de çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Bu yıl da konuk üniversite öğrencileri için, Ankara’ya adım attıkları ilk günden başlayan hizmet anlayışı yıl boyu sürdürülen farklı hizmetlerle devam edecek. 
Büyükşehir Belediyesi öğretim dönemi boyunca Beştepe ve Cebeci’deki üniversiteler bölgesinde her sabah öğrenciler için sıcak çorba dağıtımı yapıyor. 
Ailelerinden uzakta kalan öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi’nin iki ayrı merkezde sürdürdüğü ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti de öğrenciler için özel bir hizmet konumunda.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00