BAŞKENT`TE MİNİK ZABITALAR İŞBAŞINDA....

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin üyeleri, zabıta kıyafetleriyle, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) denetim yaptı, tüm Başkentli çocuklar adına işyerlerini denetledi.

Sağlık 15.06.2013 07:01:34 0
BAŞKENT`TE MİNİK ZABITALAR İŞBAŞINDA....

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin üyeleri, zabıta kıyafetleriyle, Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde  (AŞTİ) denetim yaptı, tüm Başkentli çocuklar adına işyerlerini denetledi.

AŞTİ Terminal Zabıta Merkezi’ne giden minik zabıtalar,  uygulamalı eğitim olanağı da bulacakları denetime çıkmadan önce minik_zabitalar_denetim_BAR_1436.JPGzabıtalara çeşitli sorular yönelterek, zabıtanın görev ve sorumluluk alanları konularında bilgi sahibi oldular

Daha sonra denetime çıkan minik zabıtaları karşılarında gören AŞTİ esnaf ve firma görevlileri önce olayı tebessümlerle karşıladılar
ancak minik zabıtaların sıkı denetimlerini görünce zor anlar yaşadılar.  

Minik zabıtalar, AŞTİ`de otobüs firmalarının ruhsatlarını ve görevlilerinin kılık kıyafetlerini denetleyerek, bürolarında bulundurulması gereken malzemeleri, ilk yardım çantalarını, yangın söndürme tüplerini tek tek kontrol ettiler.

-MİNİK ZABITALAR TAM NOT ALDI

AŞTİ`deki büfeleri denetleyen çocuk zabıtalar ürünlerin son kullanma tarihine baktılar, ürün ve etiket eşleştirmesi yaptılar. AŞTİ içerisindeki lokanta ve tuvaletlerin temizliğini de kontrol eden minik zabıtalar büyüklerinden tam not aldı.

Bir günlüğüne zabıta olan miniklerden 12 yaşındaki Betül Kovayçin, bir büfenin satış tezgahının dışarıya taşmış olduğunu belirlerken, 10 yaşındaki Selin Karaçam ise büfeye açıkta simit satışından dolayı Kabahatler Kanunu’na göre ceza yazılmasını sağladı.

-“POLİS KARAKOLUNA İHTİYAÇ VAR”

Girdikleri bir lokantanın mutfak bölümünü inceleyen, fiyat  listelerini kontrol eden minik zabıta Ayşegül Aydemir,  yapılan denetimlerde eksiği olan yerlere gerekli uyarıların yapıldığını belirtti.  

Minik zabıtalar, günde 5 bin kişinin uğrak yeri olan AŞTİ gibi bir alanda zabıta ekiplerinin çalışmalarında çok zorluklarla karşılaştıklarına tanık olduklarını belirterek, buradaki en büyük eksikliğin ise bir polis karakolu olduğunu kaydettiler.  

Minik zabıtalar, denetimlerin ardından günün anısına zabıta ağabeyleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

ABDULLAH ORTAÇ-(AHA)ANKARA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19