BAŞKENT`TE KURS KAYITLARI BAŞLADI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU YIL DA DRAMADAN MÜZİĞE, MİNYATÜRDEN HALK OYUNLARINA KADAR PEK ÇOK DALDA KURS AÇIYOR

Sağlık 25.09.2013 11:01:12 0
BAŞKENT`TE KURS KAYITLARI BAŞLADI

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU YIL DA DRAMADAN MÜZİĞE, MİNYATÜRDEN HALK OYUNLARINA KADAR PEK ÇOK DALDA KURS AÇIYOR.

Büyükşehir Belediyesi’nin müzikten tiyatroya, halk oyunlarından unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlara kadar pek çok dalda verdiği kurslar için kayıtlar başladı.

Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarını yaşatmak, yeni nesillere öğretmek için kurulan Zerefşan Nakışhanesi yeni sanat_tiyatro_kurs_kayit-1.jpgkursiyerlerini ağırlamaya hazırlanırken, drama, halkoyunları, tiyatro ile THM ve TSM kursları yeni yeteneklere kapılarını açıyor. Yeteneklerini geliştirmek isteyen, sanatsal ve kültürel faaliyetlere ilgi duyan Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kurslara bu yıl da ücretsiz katılabilecek.

Kurs mevcutlarının sınırlı sayıda olduğunu ifade eden yetkililer, kontenjanın yaklaşık 100 kişiden oluştuğunu belirterek, önceliğin yetenekli başvuru sahiplerine verileceğini ifade ettiler.

- ZEREFŞAN’DA UNUTULMAYA YÜZ TUTAN SANATLAR

BELMEK ile hanımlara meslek edindiren, hobi kazandıran, BELTEK ile işsizlere iş umudu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, resimden müziğe, halkoyunlarından dramaya pek çok kursun yanı sıra geleneksel süsleme sanatlarının meraklılarına da bu yıl ev sahipliği yapacak. Tezhip sanatında “Altın Saçıcı” anlamına gelen, alanında “bilgi” saçan Zerefşan Nakışhanesi eğitimlerini Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde yürütüyor. Bugüne kadar binlerce kursiyerin eğitim gördüğü nakışhanede, minyatür, Türkkari (resim), kaligrafi ve kaatı (ince kağıt oymacılığı) sanatı branşlarında 5 öğretmen ile haftanın 6 günü kurs veriliyor.

FOMGET Halk Oyunları kursları Şafaktepe Kültür Merkezi’nde minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde eğitim verecek.

Tiyatro ve Drama kursları, 15-25 yaş arası genç yeteneklere kendilerini geliştirme fırsata sunacak. Halk Müziği ve Sanat Müziği Korosu’na katılmak isteyen sanatseverler de Gençlik Parkı Kültür Merkezi’ndeki çalışmalara katılabilecek.

 FOMGET kursları, haftanın 5 günü Şafaktepe Kültür Merkezi’nde, Tiyatro ve Drama kursu haftanın 3 günü, Halk Müziği ve Sanat Müziği kursları ise haftanın 1 günü Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

 

- SON BAŞVURU 30 EYLÜL

Her yıl ortalama 1000 kişinin mezun olduğu kurslara başvuru için Ankaralıların acele etmesi gerekiyor. Kursların son başvuru tarihi 30 Eylül olarak açıklanırken, Ekim ayında başlayacak olan kurslara katılmak isteyen Ankaralı sanatseverlerin, 1 fotoğraf ve Nüfus cüzdanı fotokopisi ile ilgili kültür merkezlerine başvurması gerekiyor.

 

Gençlik Parkı Kültür Merkezi:

309 18 37/ 38/39

Zerefşan Atölyesi

Tiyatro Kursu

Halk Müziği ve Sanat Müziği Korosu

 

Şafaktepe Kültür Merkezi:

319 02 89

FOMGET

Halk Oyunları Kursu

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22