BAŞKENTİN ŞEBEKE SUYU SÜREKLİ KONTROL ALTINDA

ASKİ Genel Müdürlüğü, kentin bin 112 noktasından düzenli şekilde aldığı su numunelerinin analizini yaparak, Başkentin şehir şebeke suyunu sürekli kontrol altında tutuyor.

Ankara 24.07.2023 12:37:00 0
BAŞKENTİN ŞEBEKE SUYU SÜREKLİ KONTROL ALTINDA

ASKİ Genel Müdürlüğü, kentin bin 112 noktasından düzenli şekilde aldığı su numunelerinin analizini yaparak, Başkentin şehir şebeke suyunu sürekli kontrol altında tutuyor.

 

Sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Mansur Yavaş, “Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz” dedi.

 

ASKİ Genel Müdürlüğü, şeffaflık ilkesi gereğince Ankara’nın şehir şebeke suyu analiz raporlarını kurumun resmi internet sitesinde düzenli şekilde açıklıyor. Kentin 1112 noktasından alınan su numuneleri; ASKİ laboratuvarlarında analiz edilerek şehir şebeke suyu devamlı kontrol altında tutuluyor.

 YAVAŞ: ‘‘MUSLUKLARINIZDAN AKAN SUYU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETEBİLİRSİNİZ’’

      Başkentin şehir şebeke suyunun sürekli kontrol altında tutulduğunu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı:

   ‘‘Musluklarınızdan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ankara'nın 1.112 noktasından aldığımız su numuneleriyle şehir şebeke suyunu devamlı kontrol altında tutuyoruz. Arazi, bağ, bahçe sulanması sebebiyle üst kotlarda yaşanan su sıkıntısının önüne geçmek adına, suyumuzu tasarruflu kullanmanızı önemle hatırlatırım.’’

 HAZİRAN AYI ANALİZ SONUÇLARI YAYINLANDI

ASKİ, son olarak 1-30 Haziran 2023 tarihleri arasında şehir şebekesine verilen suyun temiz ve sağlıklı olduğuna ilişkin analiz raporunun detaylarını paylaştı. Başkentin suyunun Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği’nin (AB) standart değerleri ile Sağlık Bakanlığı’nın İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliği’nde belirtilen kriterlere göre analiz edildiğine dikkati çeken yetkililer, şunları kaydetti:

 YILDA 25 BİN NUMUNE ALINIYOR

“Ankara’nın içme suyu ihtiyacını en temiz şekilde sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Su, kaynağından alınıp arıttıktan sonra şehir şebekesine verildiği son noktaya kadar kontrolümüz altında. Türkiye’nin en büyük su arıtma tesisi olan İvedik Tesisi yerleşkesinde yer alan Su Kalite Merkezi’nde 37 uzman personel ile Ankaralıların hizmetindeyiz. Kentimizin içme ve atık suyunun kimyasal ve bakteriyolojik analizinin yapıldığı yüksek teknolojiyle donatılmış laboratuvarda hizmet veriliyor. Temiz su, atık su ve bakteriyoloji bölümleri olmak üzere 3 üniteden oluşan laboratuvarda 9 temiz su arıtma tesisi, 26 atık su arıtma tesisinden gelen numuneler de analiz edilerek raporlanıyor. Şehir şebekesinin bin 112 farklı noktasından aralıklarla numune alarak analizlerini gerçekleştiriyoruz. Bu da yılda yaklaşık 25 bin numune yapıyor. Yani Ankara’nın içme suyunu musluklardan akıncaya kadar sürekli denetliyoruz. Yine aynı şekilde Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü de bizim sağladığımız sudan yaklaşık bin 257 noktadan 6 bin numune alarak sonuçları kurumumuza gönderiyor. Şehir şebeke suyu tüm bu standartlara göre güvenli şekilde tüketilebilir özelliktedir. Yapılan analizler sonucunda ilgili değerlerin hem uluslararası hem de Sağlık Bakanlığının çıkardığı yönetmelikteki sınır değerlerine uygun olduğunu görüyoruz. Yani Ankara’nın suyu gönül rahatlığıyla içilebilir.”

 SU DEPOLARI VE APARTMAN TESİSATLARI UYARISI

ASKİ’nin musluklardan akan suyu 2 milyon 557 bin 244 abonesine temiz ve içilebilir olarak sunduğunu vurgulayan yetkililer vatandaşları, “şehir şebeke suyunu sağlıklı bir şekilde tüketebilmeleri için su depolarının bakımlarını periyodik olarak yaptırmaları ve apartman içindeki eski tesisatları yenilemeleri” yönünde uyardı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19