BAŞKENT`E 30 SÜPÜRGE ARAÇ DAHA...

HEM KIŞ HEM DE YAZ MEVSİMİNİN ÖZELLİKLERİNE GÖRE TASARLANMIŞ 30 TEMİZLİK ARACI ANKARA'DA DÖRT MEVSİM ŞARTLARINDA KULLANILACAK

Belediye Haberleri 28.07.2013 22:53:57 0
BAŞKENT`E 30 SÜPÜRGE ARAÇ DAHA...
Başkentliler’in sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamaları için seferber olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak adeta “temizlik seferberliği” yürütüyor.
 
Kent Estetiği Dairesi’ni son teknoloji temizlik ve bakım ekipmanları ile donatan Büyükşehir Belediyesi, son olarak hem kış hem de yaz mevsiminin özelliklerine göre tasarlanmış temizlik araçlarını Ankara’ya kazandırdı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi bu amaçla 30 adet son teknoloji “vakumlu”süpürge aracı satın aldı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın temizlik filosunda kullanılacak olan araçlar son kontrolleri yapıldıktan sonra Başkent’in bulvarlarında, sokaklarında, alt ve üst geçitlerinde kullanılmaya başlanacak.
 
-4 MEVSİM GÖREVDE
 
Kent Temizlik ekiplerinin ihtiyacı olan süpürge araçlarının Türkiye şartlarına göre tasarlanmış bir araç olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çok amaçlı olarak tasarlanan ve “Kompakt” kullanım özellikleri ile dikkati çeken araçların“vakumlu” hortumları ile sonbaharda yaprak toplamada, kış aylarında da önüne kar bıçağı ve tuzlama tankı takılarak karla mücadelede kullanılabileceğini kaydettiler.
Kış aylarında hem süpürme hem karla mücadelede kullanılan temizlik araçları, yaz aylarında önündeki kar bıçağı çıkarılarak temizlik görevine devam edebiliyor.
 
-YIKAMA DA YAPIYOR
 
7 metreküp çöp haznesi olan süpürge araçları cadde ve sokakların temizliğinde büyük işler başarırken 2 metreküplük su tankı ile de aynı zamanda yıkama yapabiliyor. Ankara ana arterlerinde 24 saat hizmet verecek olan 4 çeker temizlik araçları “çok amaçlı” özellikleri ile Türkiye’de de ilk olma özelliği taşıyor.


ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA

31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19