BAŞKENT ANKARA`DA KALDIRIMLAR ONARILIYOR!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıpranan kaldırımları onarıyor, Ankaralıların estetik ve sağlam yaya kaldırımlarında rahatça yürüyebilmeleri için yoğun çaba harcıyor.

4.09.2014 15:24:02 0
BAŞKENT ANKARA`DA KALDIRIMLAR ONARILIYOR!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıpranan kaldırımları onarıyor, Ankaralıların estetik ve sağlam yaya kaldırımlarında rahatça  yürüyebilmeleri için yoğun çaba harcıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi.Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, belediyenin genişleyen sorumluluk alanı ve artan nüfusunu dikkate alarak 30 ayrı ekiple Başkent’in dört bir yanında bozulan ve yıpranan bordür ve kaldırımlarını onarmaya başladı.

Vatandaşlardan Mavi Masa’ya, Büyükşehir Belediyesi yetki alanındaki kaldırımlarla ilgili ulaşan şikayetler, resmi kurum ve kuruluşlardan gelen yazılı talepler ve Kent Estetiği Dairesi’nce yapılan bozuk kaldırım tespitleri doğrultusunda arızalı kaldırım ve bordür taşları yenileniyor. Başkent’in kaldırımlarına büyük çoğunluğu Andezit (Ankara Taşı) olmak üzere, Kilit Taş, Bazalt, Granit,  Küp Taş gibi çeşitli taşların döşendiğini belirten yetkililer, kaldırımlarda yıpranan taşların aynı türdeki yeni taşlarla değiştirilerek estetik yapının muhafaza edildiğini belirttiler. 

Bozulan kaldırımlar ve bordür taşlarının işlevini yitirip yitirmediği hususundaki değerlendirmenin Fen İşleri Dairesi Başkanlığıyla yürütülen koordinasyon çerçevesinde gerçekleştiğini ifade eden yetkililer, çalışmaların koordineli bir şekilde yürütüldüğünü anlattılar.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00