BAŞKENT`TE YAŞAYAN 69 YAŞINDAKİ NİNE`NİN OKUR YAZARLIK SEVİNCİ

Okuma yazması olmayan Mamaklı 69 yaşındaki Fatma Okutan, okumanın yaşının olmadığını söyleyerek, ?Hastaneye giderken, dolmuşa binerken çok büyük sıkıntı çekiyordum. Çocuklarımı okuttum. Evde oturana kadar, okumayı öğreneyim istedim. İşlerimi kendim hallet

Türk Dünyasından Haberler 4.03.2015 19:11:57 0
BAŞKENT`TE YAŞAYAN  69 YAŞINDAKİ NİNE`NİN OKUR YAZARLIK SEVİNCİ

Okuma yazması olmayan Mamaklı 69 yaşındaki Fatma Okutan, okumanın yaşının olmadığını söyleyerek, “Hastaneye giderken, dolmuşa binerken çok büyük sıkıntı çekiyordum. Çocuklarımı okuttum. Evde oturana kadar, okumayı öğreneyim istedim. İşlerimi kendim halletmek istedim. Şimdi her yere gidebiliyorum ve derdimi anlatabiliyorum” dedi. 


Mamak Belediyesi, Başak Aile Merkezi’nde verdiği okuma-yazma kursu ile genç yaşlı çok sayıda kişiye eğitim imkânı sunuyor. Zamanında okula gidemeyen veya çeşitli sebeplerle eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan kadınlar, okuma yazma öğreniyor. 2 yıldır kursa gelen Fatma Nine de okuma-yazma öğrenerek yaşıtlarına örnek oldu. 69 yaşındaki Fatma Okutan, okumanın yaşının olmadığını söyleyerek, “Hastaneye giderken, dolmuşa binerken çok büyük sıkıntı çekiyordum. Çocuklarımı okuttum. Evde oturana kadar, okumayı öğreneyim istedim. İşlerimi kendim halletmek istedim. Şimdi her yere gidebiliyorum ve derdimi anlatabiliyorum” dedi. Eğitime verdikleri önemi vurgulayarak Aile merkezlerinin Mamak’ta çok önemli çalışmalara imza attığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Aile Merkezlerimiz, hanım kardeşlerimizin evi gibi. Biz bu merkezleri onlara hizmet etmek için açtık. Yaşlısı genci kurslarımıza katılarak kendilerini geliştiriyor. Azimlerinden dolayı hepsini kutluyorum” dedi.
 
Kadınlar okumayı öğreniyor
2 yıldır kursu başarıyla takip eden 69 yaşındaki Fatma Okutan, “Birinci dönemi bitirdim, ikinci dönemin derslerini okuyorum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gözümüze ışık oldu” dedi. Kursiyerlerin hayallerinin ve ideallerinin olduğunu vurgulayan öğretmenleri Abbas Piri (60), “Okuma- yazma öğrenmeye gelen kadınlar, ideallerini gerçekleştirmek için buraya gelip okuma ve yazmayı öğreniyorlar. Haftada üç gün derslerimiz var. Evlerinde çocuklarından, eşlerinden de destek alıyorlar” dedi.

Okumanın yaşı yok

Öğrenmenin yaşı yok dedirten kursta 20’sinden 75’ine kadar farklı yaş aralıklarından 15 kadın kursiyer bulunuyor. Kursa gelip okuma yazma öğrenen kadınlar günlük yaşamlarında karşılaştıkları sıkıntıları aşıyor. Büyük bir dikkat ve özenle dersleri takip eden ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri günü gününe yapan kursiyerlere kurs sonunda okur-yazar sertifikası verilecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10164,79%0,06
  • DOLAR

    32,21% 0,17
  • EURO

    35,10% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2471,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3965,39% 0,79