BAŞKENT ANKARA`DA HIRSIZLAR ASANSÖR BUTONLARINI BİLE ÇALIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin, halkın yaşamını kolaylaştırmak, güvenliğini sağlamak, yol göstermek gibi amaçlarla yaptığı kent unsurlarına, hırsızlar ve kötü niyetli kişiler, düşük kazançlar uğruna büyük zararlar vererek, vatandaşların, özellikle de en

7.12.2015 19:40:52 0
BAŞKENT ANKARA`DA HIRSIZLAR ASANSÖR BUTONLARINI BİLE ÇALIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, halkın yaşamını kolaylaştırmak, güvenliğini sağlamak, yol göstermek gibi amaçlarla yaptığı kent unsurlarına, hırsızlar ve kötü niyetli kişiler, düşük kazançlar uğruna büyük zararlar vererek, vatandaşların, özellikle de engellilerin hayatını zorlaştırıyor.

Rögar kapaklarını çalarak çok sayıda insanın can ve mal güvenliğini tehlikeye atan hırsızlar,yaya üst geçitlerinde bulunan engelli asansörlerine de büyük zarar veriyor. 
Hırsızlar, engelli asansörlerinin ağırlıklarını, elektronik kartlarını, elektrik besleme kablolarını,kumandalarını ve elektrik panolarını çalarak, hem kamu malına zarar veriyor hem de engellilerin ulaşım imkanlarını da ortadan kaldırıyor. Yaya üst geçitlerinde bulunan engelli asansörlerinin çağırma butonlarını bile çalan hırsızlar ve kötü niyetli kişiler, açmak istedikleri asansörlerin kapılarını da zorlayarak, kullanılmaz hale getiriyor; elektrik kesintilerine karşı kullanılan jeneratörlerin aküleri ile besleme hattı kablolarınıdahi çalmaktan geri kalmıyor.

-EN FAZLA ZARAR; KÖPRÜLERE, ALT VE ÜSTGEÇİTLERE…
Hırsızlar,köprülerde bulunan paslanmaz çelik korkuluklar,halatlar, köprü altgeçitlerinde bulunan ızgaralar, rögar kapakları, köprü alt geçitlerinde bulunan led'li aydınlatma armatürlerini de çalaraksadece kamu zararına neden olmakla kalmıyor, aynı zamanda yaya ve araç güvenliğini de tehlikeye atıyor. Hırsızlar, köprüler ve alt geçitlerdeki pirinç harfleri de sökerek "pes" dedirtiyor.

-“HIRSIZLARI BİLDİRİN” ÇAĞRISI
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kamuya yapılan yatırımları düşük bir kazanç uğruna hurdacılara satarak işlevsiz hale getiren hırsızlara karşı Ankaralıların duyarlı olmasını, hırsız olduktan şüphelendikleri kişilerin, ALO 155 Polis İmdat hattı ile Büyükşehir Belediyesi’nin Alo 153 (Mavi Masa) hattına telefonla bildirilmesini istedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04