BAŞKAN YAŞAR`DAN ``TATLI ``DENETİMİ

Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezi olan tatlılar Yenimahalle'de sıkı takibe alındı. Marketler ve restorantlara tatlı satışı yapan imalathanelerde denetim yapan Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri imalathanelerin evraklarını ve hijyen

Belediye Haberleri 10.07.2013 11:42:42 0
BAŞKAN YAŞAR`DAN  ``TATLI ``DENETİMİ


Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının vazgeçilmezi olan tatlılar Yenimahalle’de sıkı takibe alındı. Marketler ve restorantlara tatlı satışı yapan imalathanelerde denetim yapan Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri imalathanelerin evraklarını ve hijyen koşullarını inceledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcısı Başar Bal’ın da katıldığı denetimlerde eksik evrakı olan ve hijyen koşullarına uymayan iş yerleri hakkında tutanak tutuldu. Ramazan ayına girilmesi ile birlikte tatlı üretiminde artış olduğuna ve artan üretimin hijyeni koşullarının hiçe sayılmasına neden olduğuna dikkat çeken Yaşar, “Hiçbir gerekçe halk sağlığı ile oynanmasının özrü olamaz. Bu kutsal ayda kimsenin halk sağlığı ile oynamaya hakkı yok” dedi.

Belediye ekipleri seferber oldu

İlçede halk sağlığını tehdit edecek hiçbir gıda maddesinin üretim ve satışına müsamaha göstermeme kararlılığında olan belediye ekipleri periyodik denetimlerini Ramazan Ayı’na girilmesi nedeniyle artırdı. Ekipler, Erciyes ve Gimat’ta un ve unlu mamullerin üretiminin yapıldığı imalathaneler ile bunların satış işlemlerinin yapıldığı işyerlerinde denetim ağını artırdı.

Denetimlerimiz devam edecek

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemizde olumsuz durumlarla karşılaşmak elbette istemiyoruz. Ancak Ramazan ayında artan gıda tüketimleri esnasında zaman zaman olumsuzluklara rastlıyoruz. Bu kapsamda yıl boyunca düzenli olarak yürüttüğümüz rutin denetimleri Ramazan ayı boyunca arttırarak devam ettireceğiz. Büyük bir ilçeyiz. Bir program dahilinde bölgemizde faaliyet gösteren lokanta, yemek fabrikaları, pastane, tatlı imalathaneleri, ekmek ve pide fırınlarında geniş çaplı kontroller başlattık ve bu denetimleri sıkı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Ramazan ayı süresince halkın en fazla tüketim yaptığı ana gıda maddeleri arasında yer alan tatlı üretiminin yapıldığı imalathanelerde yoğunlaştırılan denetim çalışmalarında, Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletme sahiplerine gerekli uyarıları yaparken, kurallara uygun hareket etmedikleri belirlenen işletmelere de cezai işlem uygulanıyor.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA-YENİMAHALLE


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04