Başkan Yağmur,Keçiören`de Aşure Dağıttı

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, Keçiören'de vatandaşlara aşure dağıttı..

Siyaset 21.11.2013 17:14:30 0
Başkan Yağmur,Keçiören`de Aşure Dağıttı

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, Keçiören’de vatandaşlara aşure dağıttı..

AV. BÜLENT YAĞMUR, “AŞURE BİZİM KÜLTÜREL MİRASIMIZIN EN ÖNEMLİLERİNDENDİR”

 

Muharrem ayı sebebiyle AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur ve Yönetim Kurulu üyeleri, Keçiören’in değişik bölgelerinde vatandaşlara aşure dağıttılar.  Aşure dağıtım programına belediye meclis üyeleri ile kadın, gençlik kolları ve mahalle başkanları da katıldılar.

Toplulukları millet haline getiren önemli kültürel mirasların bulunduğunu, bu ortak değerlerin insanları birbirine bağladığını ifade eden AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Aşure olayı da kökü bin yıllara kadar giden bir kültürel mirasın bir parçasıdır. Muharrem ayında aşure dağıtmak insanlarımız arasında dostluğu, muhabbeti ve kardeşliği pekiştirmektedir. Bu tür günlerde etkinlik yaparak sevgi iklimine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu ülkenin insanları birbiri ile ne kadar dayanışma içerisinde olursa sorunlar hızla çözülür, kalkınma sağlanır, insanlarımız mutlu olur” diye konuştu. Av. Bülent Yağmur açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Somut Olmayan Kültürel Miras”, toplulukların, grupların ve kimi durumlarda bireylerin, kültürel miraslarının bir parçası olarak tanımladıkları uygulamalar, temsiller, anlatımlar, bilgiler, beceriler ve bunlara ilişkin araçlar, gereçler ve kültürel mekanlar anlamına gelir. Kuşaktan kuşağa aktarılan bu somut olmayan miras, toplulukların ve grupların çevreleriyle, doğayla ve tarihleriyle etkileşimlerine bağlı olarak, sürekli biçimde yeniden canlanır ve bu onlara kimlik ve devamlılık duygusu verir. Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, komşularımızla iletişim halinde olmak toplumları dinamik bir hale getirir. Türkiye son yıllarda kültürel ve manevi mirası ile barışmış bunun sonucunda devlet-millet kaynaşması sağlanmış oldu. Bu kaynaşmaya, bu birlikteliğe herkesin katkı sağlaması gerekmektedir. Çünkü yıllarca bu ülkenin insanları kaynağı belli olmayan bir kavganın içerisinde oldu. Artık insanlarımız uyanmış, gerçekleri görmüştür. Günümüz kardeşlik günüdür, günümüz birlik günüdür.”dedi.

 

ABDULLAH OPRTAÇ-ANKARA

--

20/11/2013


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78