BAŞKAN TÜRK:``MARDİN `İN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARTMALIYIZ````

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin'in Orta doğu'yla Anadolu'yu birbirine bağlayan önemli bir köprü ve Mezopotamya'nın önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Mardin 22.11.2014 12:12:28 0
BAŞKAN TÜRK:``MARDİN `İN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARTMALIYIZ````

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı  Ahmet Türk,  Mardin’in Orta doğu’yla Anadolu’yu birbirine bağlayan önemli bir köprü ve Mezopotamya’nın önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Mova Park Alışveriş Merkezinde Yapı Grubu İnşaat ve Tadilat fuarının açılışına Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk,  Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kızıltepe ve Artuklu Kaymakamları, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı, Büyükşehir Daire başkanlarının yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

‘Bizim yapmamız gereken Mardin’in potansiyelini ortaya çıkarmaktır’

Fuarın açılışında konuşan Türk, Mardin’in Orta Doğuyla Anadolu’yu birbirine bağlayan önemli bir köprü ve Mezopotamya’nın önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.  Mardin’in güçlü ekonomik bir potansiyele sahip olduğunu belirten Türk, ‘’ Rojava’ya,  Suriye’ye,  Kürdistan’a ve Irak’a komşu olması nedeniyle bir ticaret yolu ve merkezidir. Bugün Orta Doğuda hepimizi üzen olaylarla karşı karşıyayız. İnanıyoruz ki cana ve mala mal olan bu savaşın kısa bir süre içerisinde bitmesidir.  Bu savaş sona erecek ve Mardin hem Suriye’nin yeniden inşasında hem de Irak ve Federal Kürdistan bölgesinin yeniden inşasında önemli bir rol oynayacaktır. Bizim burada yapmamız gereken Mardin’in bu güçlü potansiyelini ortaya çıkarmak ve Mezopotamya’da önemli bir kent haline getirmektir.’’  Orta Doğuda yaşanan savaşı, hep birlikte ortak akılla aşacağımıza olan inancını dile getiren Türk,  ‘‘Gerçekten ilimize bu coğrafyaya hep birlikte önemli hizmetler yapacağımıza inanıyorum’’ dedi.  Yapı Grubu İnşaat ve Tadilat Fuarının Mardin’de düzenlenmiş olmasından  mutluluk duyduğunu ifade eden Türk, ‘’ Umut ediyoruz ki Mardin hem ticaretiyle hem Ekonomisiyle  hem de turizm açısından önemli bir merkez olması nedeniyle kısa bir süre içinde,  herkes ve her kesim tarafından fark edilecek ve Mardin’e özel bir yaklaşım gösterilecektir. Fuarın başarılı olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

 Eş Başkan Türk’ten sonra konuşan Vali Taşkesen, Mardin`de böyle bir fuarın açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Mardin’in Daha önce de Tarım fuarına ev sahipliği yaptığını belirten Taşkesen, Mardin için tarım ve inşaat sektörünün çok önemli bir sektör olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmalarından ardından fuarın açılışı yapıldı ve konuklar tüm stantları tek tek gezerek firma yetkililerinden ürünleri hakkında bilgi aldı.

Mova Park Alışveriş Merkezindeki Fuar 20-23 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER>:CESUR FALAY


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00