BAŞKAN TAŞDELEN ESNAF İLE BULUŞTU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Konur, Karanfil ve Selanik esnafıyla bir araya geldi. Esnaf sorunlarını dile getirdi, Başkan Taşdelen esnafla birlikte çözüm üretti.

21.11.2014 16:33:20 0
BAŞKAN TAŞDELEN ESNAF İLE BULUŞTU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Konur, Karanfil ve Selanik esnafıyla bir araya geldi. Esnaf sorunlarını dile getirdi, Başkan Taşdelen esnafla birlikte çözüm üretti.
 
Göreve geldiği günden bu yana sokak sokak gezen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen bu kez de Başkentin en işlek noktası olan Konur, Karanfil ve Selanik esnafıyla bir araya geldi. Sorunları bölge esnafından dinleyen Taşdelen, Kızılay’ın ciddi bir çöküş yaşadığını ve bu sorunun çözülmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Yönetimindeki Çankaya Belediyesi`nin ceberut, buyurgan bir belediye olmayacağına dikkat çeken Taşdelen, “Kenti birlikte yönetelim. Bölge insanıyla fikirlerimizi zenginleştirmek yaptığımız hizmetin daha sağlıklı ve işe yarar olmasını sağlayacaktır” dedi. Çankaya Belediye Başkanı olarak kapılarının her zaman açık olduğunu da vurgulayan Taşdelen, “Göreve geldiğim günden bu yana 30 bini aşkın yurttaşımla görüştüm” dedi.    
 
SAKARYA’DA ESNAFLA EL ELE VERDİK, KAZANAN ESNAF OLDU  

Çankaya Belediyesi’nin Sakarya bölgesinde ömürlük kaldırım çalışmalarından bahseden Taşdelen şunları söyledi: “Sakarya bölgesinde esnafımızla birlikte çalıştık. Gittik, projemizi anlattık, bize inandılar. Haksız kaldırım işgali yapan esnaf, yaptığı çıkıntıyı kendi eliyle yıktı. Biz de sokağı güzelleştirdik. Kazanan esnafımız oldu, bölge halkı oldu. Biz bu uygulamayı karşılıklı güven ve samimiyet içerisinde gerçekleştirdik. Şimdi benzer iyileştirme çalışmasını Konur bölgesinde yapacağız.”

Konur, Karanfil ve Selanik sokaklarında Çankaya Belediyesi’nin 2 yıl önce yenileme çalışması yaptığını hatırlatan Taşdelen, “Burada yapılan taşları söküp yerine yenisini yapacak değiliz. Biz müteahhit belediye değiliz. Sokakta iyileştirme çalışması yapacağız, ihtiyaç duyulan yerler onarılacak, gerekli çevre düzenlemeleri yapılacak” dedi.

Taşdelen, bölge esnafının kuracağı bir tüzel kişilik ile Belediye bağlantılarının daha sağlıklı ilerleyeceğini kaydetti. Esnafın dile getirdiği işporta, dilenci, temizlik gibi sorunlara ilişkin gerekli talimatları da yerinde verdi. Taşdelen esnaftan kültürel, sanatsal etkinlik için öneri beklediğini söyledi.   
 
‘ESNAF KART’ MÜJDESİ

Taşdelen, Çankaya Belediyesi`nin Kızılay bölgesindeki esnafa destek amaçlı ‘esnaf kart’ projesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Ankara’da sayısı her geçen gün artan AVM’lerin küçük esnafın işini olumsuz etkilediğini belirten Taşdelen, “Üzerinde çalıştığımız esnaf kart ile bu bölgede alışveriş yapan vatandaşlara çeşitli ayrıcalıklar sunulacak. Böylece Kızılay bölgesini bir çekim merkezi haline getireceğiz. Projede Çankaya Belediyesi sadece aracı olarak görev üstlenecek” dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00