BAŞKAN ŞAHKULLUBEY`E KAMU DENETİM RAPORU SUNULDU

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey, Kamu Denetçiliği Kurumu, Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu ve beraberindeki heyeti TBMM`de makamında kabul etti.

27.01.2015 22:48:50 0
BAŞKAN ŞAHKULLUBEY`E KAMU DENETİM RAPORU SUNULDU

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey, Kamu Denetçiliği Kurumu, Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu ve beraberindeki heyeti TBMM`de makamında kabul etti. 

Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey, Kamu Denetçiliği Kurumu, Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu ve beraberindeki heyeti TBMM`de görmekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

Komisyon Başkanı Şahkulubey, Kamu Denetçiliği Kurumu`nun geçen yıl 30.01.2014`te sunduğu raporu da kendilerinin aldığını anımsatarak bu yıl sunulan raporun bir önceki yıl sunulan rapordan farkının Mart ayının sonundan itibaren yerel yönetimler ile ilgili şikâyetleri de kapsaması olduğunun altını çizdi ve raporu bu anlamda özellikle çok merak ettiklerini söyledi. 

Şahkulubey, gecen yıl sunulan raporun titiz bir çalışmanın ürünü olduğunu ancak ilk rapor olması dolayısıyla eksiğin giderilmesi anlamında da eleştiriye açık olduğunu belirtti ve "Bu seneki sunulan rapor bir önceki sene sunulan rapordan daha güzel bir rapor olmuştur. "dedi 

Kamu Denetçiliği Kurumu`nun Türkiye`nin yeni bir kurumu olduğunu ifade eden Şahkulubey, Ülkede yaşayan insanlara bu kurumun işlevini hızlı bir şekilde duyurmanın önemine değindi. 

Komisyonlarının Kamu Denetçiliği Kurumu ile ilgili birçok konuya baktığını ve bunları kuruma yönlendirdiğini de belirten Şahkulubey, Kamu Denetçiliği Kurumu`nun daha çok bilinirliliğinin artması sonucunda komisyon olarak kendi iş yüklerinin azalacağına ve komisyonun daha kurumsal işlere bakacağına dikkat çekti. 

Sunulan raporu Karma Komisyon Toplantısı`nda inceleyeceklerini, görüş ve önerilerini de ekleyerek TBMM Genel Kurulu`nda görüşülmek üzere 
TBMM Başkanlığı`na sunacaklarını belirten Şahkulubey, raporda emeği geçen herkese teşekkür etti ve "İnşallah ivedilikle bu rapor Genel Kurul`da görüşülür ve resmi gazete de yayımlanır. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun." dedi 

Kamu Denetçiliği Kurumu, Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu, bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri tüm faaliyetleri ve çalışmaları kitap haline getirdiklerini ve bu kitabı TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey`e takdim etmek için geldiklerini ifade etti. 

Bir yıl önce kurulan bir kurum olan Kamu Denetçiliği Kurumu`nun bir yılın sonunda daha kurumsal ve fonksiyonel hale geldiğini belirten Ömeroğlu, bir yıl öncesine göre gerçekleştirdikleri tüm faaliyetleri ve çalışmaları edindikleri tecrübe gereği daha özenli ve daha dikkatli bir şekilde rapora yansıttıklarına vurgu yaparak komisyonun her türlü eleştirisine açık olduklarını söyledi. 

Kabulde, Dilekçe Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Afyon Milletvekili Halil Ürün`de hazır bulundu. 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07