Başkan Şahin’den, Dünya Gazeteciler Günü Ziyareti

Midyat Belediye Başkanı Şahin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede yayın yapan yerel gazeteleri, gazeteciler derneğini ziyaret ederek yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Mardin 22.10.2023 13:44:00 0
Başkan Şahin’den, Dünya Gazeteciler Günü Ziyareti

Mardin’in Midyat ilçe Belediye Başkanı Veysi Şahin, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede yayın yapan yerel gazeteleri, gazeteciler derneğini ziyaret ederek yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Başkan Şahin’i, Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı ve Habur Gazetesi imtiyaz sahibi Süleyman İş, Anadolu Ajansı ve TRT Haber Muhabiri Selahattin Erol, İlke Haber Ajansı Muhabiri Süleyman Tunç, Demirören Haber Ajansı Muhabiri Mehmet Halis Naifoğlu, Midyat Habur Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Mahsum İş tarafından karşılandı.

Ziyarette gündeme dair konular görüşüldü.

Gazetecilerle bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Veysi Şahin, “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçemizde faaliyet gösteren gazetecilerimizi Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nde ziyaret ettik. İlçenin sorunlarını gündeme taşıyarak bu sorunların çözümü noktasında önemli görevler üstlenen yerel basın çalışanlarının, şeffaflık ve tarafsızlık ilkesi doğrultusunda kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşulları altında görev yapıyorlar. Bu vesileyle, Basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm değerli basın çalışanlarının ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” Şeklinde konuştu.

Sohbet havasında geçen ziyarette Şahin, ilçe ile ilgili çalışmalarından söz etti. Gazetecilerin sorun ve taleplerini dinledi.

Ziyaret, karşılıklı iyi niyet ve temennilerin ardından hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile son buldu.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19