BAŞKAN SADULLAH GÜNEŞ'TEN 'KADİR GECESİ' MESAJI

Diyanet- birlik sen ve Türkiye tanıtma platformu Midyat ilçe başkanı Sadullah Güneş,Kadir Gecesi dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

Mardin 5.04.2024 10:37:00 0
BAŞKAN SADULLAH GÜNEŞ

Diyanet- birlik sen ve Türkiye tanıtma platformu Midyat ilçe başkanı Sadullah Güneş, Kadir Gecesi dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.Başkan Güneş mesajında şu ifadelere yer verdi,;

 

‘’Yüce Rabbimiz, Kadir  suresinde bu geceninkıymetini bizlere şöyle haber  vermektedir: “Biz Kur’an’ı,Kadir gecesinde  indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir  misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.  Melekler ve Cebrâil o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.


Allah Resûlü (s.a.s) bir hadis-i şerifte şöyle  buyuruyor: “İnanarak ve sevabını Allah’tan  umarak Kadir gecesini ihya edenin geçmiş  günahları affedilir.” Öyleyse bu geceyi kendimize  milat kılalım. Bu geceyi anlamlı kılan Kur’an-ı  Kerim’in rahmet yüklü mesajlarını gönlümüze,  zihnimize ve hayatımızaaktaralım.SevgiliPeygamberimiz (s.a.s)’in Hz. Âişe annemize öğrettiği “Allah’ım! Sen affedicisin, ikram sahibisin, affetmeyi seversin, beni de affet.” duasıyla  Rabbimizin engin rahmetine sığınalım.,


Günahlarımıza tövbe edelim, bağışlanmamız için istiğfarda bulunalım.

 

Mübarek Kadir Gecesi'nin İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00