BAŞKAN NASIROĞLU,DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi”ni değerlendiren Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, demokratikleşme paketini eksik olarak değerlendirip eleştirmenin haksızlık olacağı söyledi.

Polisiye Haberler 8.10.2013 22:18:05 0
BAŞKAN NASIROĞLU,DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Demokratikleşme Paketi”ni değerlendiren Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, demokratikleşme paketini eksik olarak değerlendirip eleştirmenin haksızlık olacağı söyledi.Başkan Nasıroğlu, Demokratikleşme Paketi’ni değerlendirdiği açıklamasında, tarihi bir an yaşandığını söyleyerek, süreç olarak çok önemli bir aşamadan geçildiğini, ülkenin daha da büyümesi için önemli adımların AK parti tarafından atıldığını ifade etti. Kendi milletine sırt dönen, onun ihtiyaçlarını görmezlikten gelen ve kulağını tıkayan bir anlayışın Ak Parti hükümeti ile geride kaldığını belirten Nasıroğlu, şunları dile getirdi. Türkiye’mizin haftalardır sabırsızlıkla beklediği paket açıklandı. Ancak, kim konuşuyorsa açıklanan demokratikleşme paketinin eksik yönlerine vurgu yapıyor. Bu taraftan paketi değerlendiriyor. Hâlbuki dolu tarafını, açıklanan iyileştirmeleri görseler, daha faydalı olacaktır. Biz bu paketi önemsiyoruz. Bu paket reformların birinci basamağıdır. Bunu BDP, CHP, MHP ve diğer tüm halklar bu şekilde değerlendirsin. Bu aşamada reformları merdiven basamaklarına da benzetebiliriz. Birçok kişi basamakları 3`er 5`er tırmanılmasını istiyor. Yanlışlık buradadır. Basamaklar 3`er 5`er çıkılmaz. Adımları teker terek atmalı ve demokrasi merdivenleri bu şekilde tırmanmalıdır. Bu paket Türkiye`nin önündeki engelleri kaldırmak için ilk adım olarak değerlendirilmelidir. Mecliste bulunan partiler, AK Parti başta paketin parlemontada genişletilmesi gerekir. CHP ve BDP tarafından meclise sunulan demokratikleşme önerileri de dikkate alınarak, paket Akil İnsanlar Heyeti`nin raporlarında dile getirilen öneri ve talepler ile evrensel hukuk insanları çerçevesinde genişletilmelidir.

AÇIKLANAN PAKET ÖNEMLİ ADIMLAR İÇERİYOR

        Demokratikleşme Paketi`nin önemli unsurlar içerdiğini vurgulayan Nasıroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü. Demokratikleşme Paketi, ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Bu unsurları küçümsemek, yok saymak barış ve demokrasi mücadelesine katkı sunmadığını düşünüyorum. İlkokullarda andın kaldırılmış olması, kamu alanında başörtü yasağının kaldırılması, siyasi partilere devlet yardımının kapsamının genişletilmesi, eşbaşkanlık düzenlemesi, farklı dil ve lehçelerde özel okullarda okutulması ve propaganda serbestliği, nefret suçları ve ayrımcılıkla ilgili düzenleme, Nevşehir Üniversitesi`nin isminin Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi, Mor Gabriel Manastırı`nın arazisinin vakfa iade edilmesi, Roman Dil ve Kültür Enstitüsü`nün kurulmasını Türkiye`nin toplumsal yapısı, yaşamı ve demokratikleşmesi açısından önemsenmesi gereken gelişmelerdir.

NEFRET SUÇUNA CEZA

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, üzerinde aylardır tartışılan ‘demokratikleşme paketi’nde yer alan nefret suçlarına ağır cezaların verilecek olmasının önemli olduğunu kaydeden Nasıroğlu, Nefret suçunun yasal güvence altına alınması önemli bir gelişmedir. Artık nefret suçları TCK’ya girecek; kişinin dili, ırkı, milliyeti, rengi, cinsiyeti, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini gibi nedenlerden dolayı hor görülemeyecek ve aşağılanamayacaktır. bu suçun işlenmesi halinde ağır cezalar verilecek. Bu bence paketin en önemli maddesidir. Demokratikleşme paketinin, bu ülkenin kadınlarına, bu ülkenin çocuklarına, bu ülkenin farklı etnik ve inanç kimliklerine, bu ülkenin siyaset kurumuna yeni ufuklar açmasını, özgür demokratik müreffeh lider Türkiye`nin hayata geçmesine katkı sağlamasını Cenab-ı Hak`tan niyaz ediyorum diye konuştu.



ARTUKLU HABER-MARDİN/MİDYAT


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,34% -0,15
  • EURO

    34,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2432,83% -0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00