BAŞKAN MEHMET YILDIZ:''ANKARA'DA YAŞAYAN MARDİNLİLERİ DERNEĞİMİZE BEKLİYORUZ'

Ankara'da kurulan Alternatif ve Çözüm derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Derneğin Kuruluş amacını , hedeflerini ve beklentilerini Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a anlattı.

Ankara 9.02.2021 20:27:00 0
BAŞKAN MEHMET YILDIZ:

Ankara'da kurulan Alternatif ve Çözüm derneği Başkanı Mehmet Yıldız, Derneğin Kuruluş amacını , hedeflerini  ve beklentilerini Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a anlattı.

 

Bize kendinizi ve derneğinizi tanıtır mısınız?

Ben Mehmet Yıldız eğitimciyim, öğretmenim ve  Alternatif ve Çözüm derneği başkanıyım.   

 

Başkanım, Derneğiniz Alternatif ve Çözüm derneğini ne zaman kurdunuz? Niçin kurdunuz? Derneğinizin amaçları nedir? ne gibi faaliyetler yapıyorsunuz                           

Alternatif ve çözüm derneğimizi 2019 yılında ikisi öğretmen, bir ev hanımı ve iki de memur arkadaşla birlikte kurduk. Tüzüğümüzde de belirttiğimiz gibi amacımız öncelikle Ankara’daki Mardinlileri bütün il ve ilçeleri ile birlikte bir araya getirmek, onların dayanışmasını sağlamak işbirliği konularını görüşmek, konuşmak ve tanışmaktır. Biliyorsunuz Mardinliler olarak genelde kendi bulunduğumuz yerde, herkesin bir takım Meseleleri tartışmaları hatta çekişmeleri oluyor, olabiliyor.

 Dolayısıyla Mardin’de ya da ilçelerinde, beldelerinde bulunan hemşerilerimiz şu ya da bu sebeple bir takım rekabetler ve çekişmeler yaşayabiliyorlar. Ancak bunlar Mardin’in dışına çıktığında, Ankara İstanbul gibi başka yerlere gittiklerinde bu iç çekişmeler ve tartışmalar asgari düzeye iniyor. Bu sefer daha çok memleket hasreti, daha çok hemşeri özlemi ve ortak noktalar üzerinde muhabbetler işbirlikleri ve sohbetler oluşmaya başlıyor.                                                 

Biz de işte alternatif ve çözüm derneği olarak kendi çapımızda küçük yerel konular ve tartışmalardan uzak, daha çok Mardin için Midyat için Kerboran için Kızıltepe için ve diğer tüm ilçeler çapında hatta Beldelerde neler yapabiliriz?  Hangi katkılarda bulunabiliriz? Birbirimize nasıl sahip çıkabiliriz?  Anlayışıyla bu derneği kurduk. 

Peki, bunlar iyi güzel de hemşerilerimizin ilgi ve alakaları nasıl?     

 Mardinliler ve ilçeleri olarak sivil toplum kuruluşlarına ilgi ve alaka konusunda biraz daha mesafe almamız gerektiğine inanıyorum. Ankara ve İstanbul’da bulunan hemşerilerimiz, diğer illerin ilçelerin hatta köy ve beldelerin dernekleri ile karşılaştırdığımızda bu konuda da çok geride kaldığımızı görüyoruz. Ankara’da bir mahallede bir bakıyorsunuz Çorum ili filan ilçesi filan köyünün yardımlaşma derneği, ya da Yozgat’ın ya da başka bir ilin küçücük bir köyün bile derneğini görebiliyorsunuz

Ancak Ankara’da, İstanbul’da mesela Mardin ve tüm ilçelerinin dernekleri iki, üçü bile bulmaz. İşte bizde kendi çapımızda bütün Mardinli hemşerilerimizi hatta Mardin’in de ötesinde Doğu ve Güneydoğu illerindeki hemşerilerimizi yani Ankara’daki hemşerilerimizi bir araya getirme dayanışma ve tanıştırmayı umuyoruz.

 Bu minvalde olmak üzere mesela ayda bir hemşeri tanışma kaynaşma ve çay sohbeti programlarımız var. İlerde bunlardan haberdar oldukça daha geniş kitlelerle tanışmış olacağız inşallah.

Peki, bunların dışında ne gibi faaliyetleriniz var?  

 Bizim derneğimiz kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneğidir. Dolayısıyla öncelikle kültürel ve sosyal faaliyetlere öncelik veriyoruz Mesela yabancı diller İngilizce Arapça farsça dil kursları ayrıca yabancılara Türkçe ve yine herkese açık Kürtçe ve Kur’an-ı Kerim Kurslarımızda mevcuttur. Bunun yanında bağlama kursları hızlı okuma teknikleri, resim, müzik gibi alanlarda da kurslar düzenliyoruz.

  Ayrıca Ankara dışından Ankara’ya okumaya gelen üniversite öğrencilerimizin barınma, yer bulma, eşya araç ve gereçlerini temin etme konularında da imkânlarımız nispetinde yardımcı olmayı hedefliyoruz.

Peki derneğinizin başka yerlerde şubesi var mı? Ya da açılacak mı? Yoksa sadece Ankara ile mi sınırlı? Birde herhangi bir siyasi yapıyla bağlantısı var mı derneğinizin?

Derneğimizin şu anda sadece Genel Merkezi var Ankara’da. Ancak tüzüğümüzde hem Türkiye çapında, hem de yut dışında Şube açacak şekilde düzenledik. Dolayısıyla Ankara merkezimizi canlandırdıktan sonra hem yurt içinde hem de yurt dışında örgütlenmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda da her türlü teklif ve öneriye açığız.

Peki, herhangi bir siyasi yapıyla bağlantısı var mı derneğinizin?

Tabii ki herkes gibi bizim de bir siyasi düşüncemiz var. Ancak Derneğimizin amacı tüm siyasi görüşteki hemşerilerimizi,bir araya getirmektir. Ortak noktamız herhangi bir siyasi görüş değil, her görüşteki hemşerilerimizi bir araya getirmek, birbirlerini dinlemelerine, fikir ve bilgi alış verişlerine vesile olmaktır. Bugün her şeyden buna ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz.

Peki derneğinizin internet Sitesi var mıdır?.

Evet alternatif ve çözümderneği.com adında bir sitemiz var.Çok yakında erişime açılacaktır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

RÖPORTAJ;ABDULLAH ORTAÇ

 

 


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68