Başkan Köse'den Kıbrıs Kanyonu’nda Doğa Yürüyüşü

“Avrupa Hareketlilik Haftası” dolaysıyla kentsel hareketliliği teşvik etmek amacıyla Kıbrıs Kanyonu’nda doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

23.09.2023 13:42:00 0
Başkan Köse

“Avrupa Hareketlilik Haftası” dolaysıyla kentsel hareketliliği teşvik etmek amacıyla Kıbrıs Kanyonu’nda doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

 

Mamak Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısı ile birçok etkinlik düzenledi. Bunlardan birisi de Kıbrıs Kanyonu’nda doğa yürüyüşüydü. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğnde düzenlenen etkinliğe Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, basın mensupları ve vatandaşlar da katıldı.

 

Doğa ve tarihin buluştuğu, Karadeniz ikliminin hissedildiği, 8 km’lik kanyon doğal ve tarihi güzelliği ile kendisine hayran bıraktı.

Suyun rengi ile gökyüzü ve kanyonun iki tarafını çevreleyen ve metrelerce yükseklikteki sarp kayalar, doğaseverlere büyüleyici bir atmosfer sunuyor, geçmişe ait izler de kanyonun içinde bulunuyor.

Kıbrıs Köyü Kanyonu eskiden Ankara’nın su ihtiyacını karşılıyormuş. Ulus'ta yer alan Roma Hamamı’na su buradan geliyor. Romalılardan kalan su arkları bulunuyor. Kanyonun içerisinde aynı zamanda fındık ağaçları bulunuyor. Kıbrıs köyü şelalesi ve Kıbrıs köyü piknik alanı da burada yer almaktadır. İçinde birçok şelaleyi barındırıyor.

Dev kayaların arasından akan çay, soğuk suyu ve berrak görünümü ile dikkat çeken Kıbrıs Kanyonu, doğaseverleri bekliyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19