BAŞKAN GÜNEŞ'TEN'3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ' MESAJI

Diyanet Birlik - Sen ve Türkiye tanıtma platformu Midyat ilçe Başkanı Sadullah Güneş 3 Aralık dünya Engelliler günü münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu

2.12.2022 16:21:00 0
BAŞKAN GÜNEŞ

Diyanet Birlik - Sen ve Türkiye tanıtma platformu Midyat ilçe Başkanı Sadullah Güneş 3 Aralık dünya Engelliler günü münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu.

 

Başkan Güneş“Türkiye’de, Türkiye Özürlüler Araştırmasına göre toplam nüfusun içerisindeki engellilerin oranı yüzde 12.29’dur. Bu oran 9 milyondan fazla kişinin veya her 8 kişiden birinin engelli olduğunu gösteriyor. Araştırmaya göre nüfusun yüzde 2,59’u ortopedi, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelliler gibi görünen engellilerden oluşmaktadır. Yani yaklaşık 2 milyon kişi görünen engellilerden oluşuyor. Ama çevremize, çalıştığımız ve yaşadığımız ortama, cadde ve sokaklara, parklara, lokantalara ve benzeri kamusal alanlara baktığımızda engelli vatandaşlarımızı göremiyoruz.”dedi. Engelli çocuklarımızdan utanıp onları evlere hapsetmek kadar ortak yaşama alanlarımızı engellilere göre düzenlemediğimiz için, dahası farklı engel guruplarına göre ne yapılması gerektiğini bilmediğimiz ve engel yaratmaya devam ettiğimiz için hayatı engellilere zehir ettiğimizin farkında değiliz. Engelliler için yapılmaya çalışılanlar engellilerin evlerine hizmet götürülmesi, bakımlarına yardımcı olunması, ev temizliklerinin yapılması, faturalarının ödenmesi için eleman görevlendirilmesine gibi aslında, “siz evinizde oturun, topluma karışmayın” anlamına gelen iyi niyetli ama yanlış uygulamalardır. Oysa engelli vatandaşların temel beklentisi ve isteği topluma karışmak, aynı mekanı paylaşmak yanında aynı toplumsal hayatı paylaşmaktır. Engelliler Haftası nedeniyle birlikte yaşama ilkesinin hayata geçirilmesi için herkesi duyarlılığa, adım atmaya, engel çıkarmaktan vaz geçmeye çağırıyorum.”ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07