BAŞKAN GÖKÇEK`TEN ŞENTEPE`YE TELEFERİK MÜJDESİ

BAŞTA ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ'NİN İÇİNDEN GEÇEN YENİ BULVAR OLMAK ÜZERE YENİMAHALLE BÖLGESİNE AÇILAN ÜÇ YENİ BULVARLA ULAŞIMIN RAHATLAYACAĞINI KAYDEDEN BAŞKAN GÖKÇEK YENİMAHALLE- ŞENTEPE TELEFERİĞİ”Nİ İSE YENİMAHALLE BELEDİYESİ'NİN ENGELLEMEYE ÇALIŞTIĞINI

Belediye Haberleri 22.07.2013 08:03:18 0
BAŞKAN GÖKÇEK`TEN ŞENTEPE`YE TELEFERİK MÜJDESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her ilçede düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği “Halk İftarları”na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Yenimahallelilere ilçeye yapılan yatırımları anlattı.

İç ve dış olaylarla ilgili anlatımlarda da bulunan Başkan Gökçek, Gezi Parkı olaylarının iç yüzünü 54 televizyon programına çıkarak anlattığını kaydetti.

Başkan Gökçek Büyükşehir Belediyesi tarafından Şentepe-Yenimahalle arasında yapılacak olan teleferik inşaatını Yenimahalle Belediyesi’nin zabıtalar yoluyla engellemeye çalıştığını da söyledi.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından Demetevler Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesi’nde düzenlenen Yenimahalle Halk İftarı’nın ardından iftara katılanlara bir konuşma yaptı.

       Türkiye’nin son 1-2 aydan beri bir hayli sıkıntılı günler geçirdiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, olayların çıkış nedenlerini Türkiye’nin hızla büyümesine bağlayarak, “Bir zamanlar faize giden paralarımız şimdi duble yolara, otobanlara, hızlı demiryollarına, limanlara, hava meydanlarına kısaca Türkiye’mize yatırım olarak dönmeye başlayınca faiz lobisi rahatsız oldu. Bir zamanlar 25 Sente muhtaç Türkiye, şimdi  Afrika’ya, zor durumdaki ülkelere, ta Haiti’ye kadar yardımlar yapmaya başladı. Kanal İstanbul, 3. Boğaz Köprüsü, Nükleer santraller, Yeni hava limanı projeleri ile bunları iyice rahatsız etti ve bu olayların çıkması için tahrik etmeye başladılar ve Gezi parkı olaylarını çıkarttılar” diye konuştu.

 -GEZİ OLAYLARINI 54 PROGRAMDA ANLATTI

Başkan Melih Gökçek bu olayların içyüzünü de 40’ı yerel 14’ü ulusal olmak üzere 54 kez televizyon programına katılarak anlatmaya çalıştığını açıkladı.

Başkan Gökçek, Pazartesi günü Ülke TV’de yeni belgeler açıklayacağını ifade ederek, “Bu adamlar işi bırakmadılar, şu anda yaz kampları adı altında deniz kıyılarında kamplar kuruyorlar, üniversiteler açılır açılmaz ülkeyi karıştırmak için yeniden seferber olacaklar bu konuda yurtdışından bunlara talimatlar var bilesiniz. Ekim ayından itibaren yeniden başlayacaklar, şimdiden hazırlıklı olalım” dedi.

 -“ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI OYUNUNA GELMEYİZ”

Türkiye’de bir alevi-sünni ayırımı yaparak halkı birbiri ile takıştırmak isteyen yasadışı sol örgütlerin varlığına da dikkat çeken Başkan Gökçek konuşmasında bu örgütlerin bazı ilginç yöntemlerinden de söz etti.

“Hatırlıyor musunuz, televizyonlarda seyredenler görmüştür; Alevilerin evlerini işaretleyenler sonunda alevi ve DHKP-C’li çıktı, benim twitter hesabıma girin görün Ankara polisi yeniden ikinci aynı işaretlemeyi yakaladı. Onlar da DHKP-C’li çıktı. Alevi’yi, Sünni’yi birbirine kırdırmak ve ortalığı karıştırmak istiyorlar. Biz şunu söylüyoruz; ‘Alevi, Sünni kardeştir ve bizi birbirimize düşüremezler’ bu oyuna kesinlikle gelmeyeceğiz.”

 -YENİMAHALLE’YE DEV PROJELER

Şentepe’de “Saklıvadi” adı altında 46 bin metre karelik, Pamuklar’da da “Vadi Parkı” adı altında 45 bin metrekarelik iki parkın yapımına başladıklarını ve bu yıl içinde bitirmeyi amaçladıklarını anlatan Başkan Gökçek, Batıkent kent merkezinde de 290 bin metrekarelik büyük bir alanda park yapımına başlayacaklarını ve gelecek yıl bitmiş olacağını kaydetti.

 -ESKİ OTO PAZARINA AİLE YAŞAM MERKEZİ

Yenimahalle ile ilgili projelerini anlatmaya devam eden Başkan Gökçek, Eski Oto Pazarı’na devasa bir Aile Yaşam merkezi yapacaklarını kaydetti ve “7’den 70’e herkes gidip rahatlıkla yaz-kış orada eğlenebilecek, onun da ihalesini yaptık seçimlere kadar bitireceğiz” diye konuştu.

 -YENİMAHALLEYE 307 BİN TON ASFALT

Bu yıl şu ana kadar Yenimahalle ilçesine 307 bin ton asfalt döktüklerini kaydeden Başkan Gökçek, bu rakamın 307 kilometrelik dört şeritli yola karşılık geldiğine dikkat çekti ve bu yatırımın da toplam değerinin 46 milyon lira olduğunu ifade etti. Başkan Gökçek ayrıca bu yıl Yenimahalle’ye 33 kilometre bordür, 134 kilometre kaldırım, 23 kilometre içme suyu, 23 kilometre atık suyu, 2.5 kilometre de yağmur suyu hattı döşediklerini ve bu yatırımların da yaklaşık değerinin 10 milyon lira civarında olduğunu belirtti.

 -YENİMAHALLE TRAFİĞİNE YENİ YOLLAR

Yenimahalle ilçesine yapılan yeni yollarla ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, yeni yaptıkları Atatürk Orman Çiftliği Bulvarı’nın üzerine 14 tane alt üst geçit ve eski hemzemin geçitten itibaren de yaklaşık 750 metrelik de bir viyadük yaptıklarını kaydetti.

Bu şekilde Hemzemin geçidin olduğu yerden Lalegül ile Atatürk Orman Çiftliği arasında bağlantı kurduklarını ifade eden Başkan Gökçek bu durumun da Yenimahalle trafiğini rahatlattığını söyledi. Yeni yapılan yolun hem Başbakanlığın önünden devam edeceğini hem de Türkeş Meydanı’na çıkacağını anlatan Başkan Gökçek, “Yeni bir yol açıyoruz nasip olursa o da hemen terminalin yanından Konya Yolu’na çıkacak” diye konuştu.

 -“ÜÇ BULVAR HAYIRLI OLSUN”

İstanbul Yolu’na paralel olan Batıkent’in içinden geçen caddeye 5 tane alt üst geçit yaptıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse 6 aya kadar hepsi bitiyor. Orrası da tıpkı İstanbul Yolu gibi bir paralel yol olacak Yenimahalleli dilediği zaman İstanbul Yolu’ndan gidecek dilediği zaman da Atatürk Orman Çiftliği Bulvarı’ndan gidecek sizlere üç tane bulvar hediye ediyoruz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Başkan Gökçek, Yenimahalle sınırlarında kalan CHP Binası’nın önünde de yeni bir alt geçit yaptıklarını, Batıkent’in çevre yollarına değişik bağlantılar yaptıklarını da ekleyerek, Anadolu Bulvarı’nı dört şeride çıkartarak genişlettiklerini sözlerine ekledi.

 -TEMA PARK DA YAPILIYOR

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Tema Park’ı şu anda Hayvanat Bahçesine ve onun yanındaki alana yapma çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Gökçek, “700 trilyon lira para gidiyor oraya, Türkiye’nin en büyük parkı olacak, içerisinde 1000 tane oyuncak olacak, oynamaya da doyamayacaksınız, bütün Türkiye’yi buraya getireceğiz, onu da seçimlerden önce kısmen seçimlerden sonra da geriye kalanını bitirmiş olacağız” bilgisini verdi.

 -“TELEFERİĞİ YENİMAHALLE BELEDİYESİ ENGELEMEYE ÇALIŞIYOR”

“Bütün bunların yanında en önemlisi Şentepe’ye teleferiğe başladık. Şentepe’ye yapacağımız teleferik 8 ay içinde bitmiş olacak inşallah. Teleferiğe bineceksiniz gelip metrodan aktarma yapacaksınız para vermeyeceksiniz yani 3.5 kilometrelik  mesafeyi Şentepe’den teleferikle aşağı inmiş olacaksınız” diyerek teleferik projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, Yenimahalle Belediyesi’nin teleferik inşaatını engellemeye çalıştığını kaydetti. Başkan Gökçek Yenimahalle Belediye Başkanının teleferik inşaatını engellemek için elinden geleni yaptığını söyleyerek, “Allah’ın izniyle isteseler de istemeseler de Şentepe teleferiğini nasip olursa seçime kadar bitireceğiz inşallah” dedi.

Başkan Gökçek konuşmasının ardından çok sevdiği çocukları da unutmadığını söyledi ve onlara top ve bebek getirdiğini söyledi ve getirilen top ve bebekler çocuklara dağıtıldı.

 

ABDULLAH  ORTAÇ-ANKARA

Anahtar Kelimeler:
30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19