BAŞKAN GÖKÇEKTEN HAYMANAYA YOL MÜJDESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Haymana`da düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT, yol bitimi kamulaştırmaya bağlı diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK'ten bazı isteklerde bulundu.

27.07.2014 11:04:08 0
BAŞKAN GÖKÇEKTEN HAYMANAYA YOL MÜJDESİ

Büyükşehir Belediyesi’nce Haymana Cimcime Meydanı’nda verilen iftara Başkan Melih Gökçek’in yanı sıra Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile binlerce vatandaş katıldı.

-“KABUKSUZ ARPA VE ASPİR TALEPLERİ ALINIYOR”
İftar sonrası konuşan Başkan Gökçek, yerel seçimlerde kendisine gösterilen ilgi ve destekten dolayı Haymanalılara teşekkür etti. Başkan Gökçek, “Şimdi artık görev bize düşüyor. Bundan sonra vermiş olduğumuz sözleri bundan önce olduğu gibi yerine getirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz” diye konuştu.
Tarımsal desteğe önem verdiklerini ve bu konuda seçimlerden önce söyledikleri sözleri yerine getirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, şunları kaydetti:
“Değerli kardeşlerim, özellikle köylerde arazileri olanlara çağrıda bulunmak istiyorum. Size seçimden önce söz vermiştik. Özellikle kabuksuz arpa, ‘bu bizim halk ekmek için lazım olan özel bir arpa türü’. Onun için arkadaşlarımız müracaatları alacaklar ve sözleşmeli tarım için talep toplayacaklar. Aynı zamanda Aspir için de sözleşmeli tarım için talep toplayacaklar. Bu sayede ekmiş olduğunuz ürünlerin alınacağını garanti etmiş olacaksınız. Karşılıklı olarak birbirimize destek olmuş olacağız. Biz de sözümüzü tutmuş olacağız.”

“BÖLÜNMÜŞ YOLA KAMULAŞTIRMA BİTTİKTEN SONRA DEVAM EDECEK”
Ankara-Haymana arası bölünmüş yol çalışmalarının kamulaştırma işlemlerinin bitmemesinden dolayı yarım kalmasının Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklı bir sorun olmadığını, Karayollarının kamulaştırma çalışmalarını bitirmesini beklediklerini belirten Başkan Gökçek, “En önemli sorununuz özellikle bölünmüş yol. Bunu şimdiye kadar 30 defa bitirirdik. Ancak hala Karayolları kamulaştırma işlerini bitiremedi. Şimdi biz oralara girsek hemen arkasından kamulaştırma davaları açılır. Beş on lira olan arsanın değeri bir anda 100 liraya çıkıyor. Buna da derman ve güç yetmiyor. Bundan dolayı çalışmalarımız durdu. Kamulaştırma biter bitmez inşallah bunu yapacağız. Sözümüz söz. Tek mesele kamulaştırma, bunu biliniz istedim” diye konuştu.

“HAYMANA’DA 5 BİN TON ASFALT ATILDI, 72 KÖYÜN YOLUNDA İYİLEŞTİRİLME YAPILDI”
Haymana’ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi vererek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, “Yakın zamanda Haymanamıza 5 bin ton civarında asfalt döktük. Kayabaşı Mahallesi Pancar Yolu ile beş mahallenin yollarında iyileştirme çalışmaları yapıldı. 72 tane köyün tarım yollarının açımı ve iyileştirme çalışmaları yapıldı. Şehir Merkezi’nde devam eden asfalt çalışmalarımız teker teker köylere doğru devam edecek” dedi.

“EN BÜYÜK IZDIRABIMIZ FİLİSTİN’DEKİ ZULÜM”
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınadıklarını söyleyen Başkan Gökçek, “En büyük ızdırabımız en büyük sıkıntımız Filistin’deki zulüm. Allah’ım yardım etsin. Allah bu İsrail’i kahır eylesin. Gerçekten dünya kulaklarını tıkamış böyle bir zulmü görmemezlikten geliyor. Böyle görmezden gelmeleri tam bir haçlı seferi olduğunu gösteriyor. Çocuklar katlediliyor, adamların kılı kıpırdamıyor. Aynı olay bir tane Yahudi için yapılsa yeri göğü inletirler. Allahın izniyle Filistin özgürlüğüne kavuşacak ve o İsrail de belasını inşallah bulacak” diye konuştu. 
Başkan Gökçek konuşmasının sonunda Haymanalı vatandaşların Ramazan Bayramını da kutlayarak,”Bayramınız mübarek olsun. Evleriniz şen, işleriniz bol olsun” dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Haymana`da düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT, yol bitimi kamulaştırmaya bağlı diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’ten bazı isteklerde bulundu. 

Haymana`da  Cimcime Oteli meydanında verilen iftar yemeğine Ak Parti Ankara Büyükşehir Grup Başkan Vekili Bekir YILDIZ, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım BALCI, Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkan Vekili Vedat ÜÇPINARLAR, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Ahmet Recep TEKCAN, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan ŞEKER, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Molla Ali ÇETİN, Fen İşleri Daire Başkanlığı Haymana Temsilcisi Bediha KADIOĞLU, Haymana Ak Parti İlçe Başkanı İlyas BÜYÜKKARA, Haymana Kaymakamı Turan ERDOĞAN,Haymana  Garnizon Komutanı Üsteğmen Ömer SEYHAN, Haymana Müftüsü Ahmet DANIŞMAN katıldı.
Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT İftar yemeğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi;“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Melih Gökçek ilçemizi şereflendirmiştir. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında İsrail’in Filistinli kardeşlerimize uyguladığı insanlık dışı baskıları şiddetle kınayarak konuşmama başlamak istiyorum. Bu zulüm karşısında kıllarını bile kıpırdatmayan başta Amerika olmak üzere, Batılı ülkeleri hayretle izliyorum. Bu insanlık dışı katliamın bir an önce sona erdirilmesi için tüm dünya devletlerini barışın sağlanması için bir araya gelmeye davet ediyorum.
Değerli misafirler,
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızın geleneksel hale getirdiği iftar yemeği programlarından birinde daha, kendisiyle birlikte olmaktan onur duyuyorum.
Saygı değer Belediye Başkanımız İbrahim Melih Gökçek Büyükşehir Belediye yasası yürürlüğe girdikten sonra ilçemizi ilk kez ziyaret etmektedir. Bu ziyaret biz Haymanalıları yürekten sevindirmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine dahil olduktan sonra Büyükşehirimizin hizmet kervanı ilçemize uğramış, yaklaşık 4 aydır başta altyapı, yol çalışmaları olmak her alanda hizmetlerine hız vermiştir. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Melih GÖKÇEK başta olmak üzere, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat ÜÇPINARLAR ve Fen İşlerimizin çalışkan Haymana Bölge Temsilcisi Bediha KADIOĞLU hanımefendiye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. 
25 yıldır Ankaramıza hizmeti kendisine şiar edinen Başkent Aşığı Sayın Belediye Başkanımız İbrahim Melih GÖKÇEK’in yeterli hizmetten yoksun bırakılmış Haymanamıza sahip çıkacağına gönülden inanıyorum. İlçemizin Ankara – Haymana – Haymana – Ankara çift yol projesinin bir an önce tamamlanması en büyük dileğimizdir. Doğalgaza kavuşmak Haymana halkının en büyük beklentisidir. Yaşlılar Merkezi’nin kurulması, mezarlık yanında taziye evi ve cami yapılması, süt entegre tesislerinin kurulması, mezbaha yapılması, göletin rekreasyonunun yapılması, turizm ile kalkınacak, tarımla toparlanacak bir Haymana ekonomisinin yaratılması en temel hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. Kızılcahamam’ın, Beypazar’ın termal turizmde yakaladığı noktayı yakalamak en büyük arzumuzdur. 
Saygıdeğer hemşehrilerim, 
Türkiye önümüzdeki günlerde çok önemli bir seçimle buluşacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Türkiye’nin hayallerini gerçekleştiren, lider olarak tarihe ismini altın harflerle yazdıran, çalışkan, azimli, milletine sevdalı, yeni fikirlerin, dev projelerin mimarı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı Cumhurbaşkanlığı makamında görebilmek en büyük dileğimizdir. Yeni Türkiye’yi dünyaya açmanın, ekonomiyi canlandırmanın, küresel rekabette öne geçmenin, bilgi toplumu haline gelmenin yolu, onun 2002 yılında açtığı çığırın, onun liderliğinde 2023 hedefine yürümesinden geçmektedir.
Onun için 10 Ağustos seçimleri Türkiye halkı için büyük önem arz etmektedir. Ben Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT olarak, oyumu bu yüce ideallerin büyük liderine vereceğimi huzurlarınızda beyan etmek istiyorum.
Değerli misafirler,
Tarih, kültür, termal turizm, tarım ilçesi Haymanamızın hak ettiği noktaya ulaşması artık zaruri hale gelmiştir. Dünyanın en önemli suyuna sahip, Milli Mücadele’nin kaderinin çizildiği topraklar üzerinde bulunan Haymanamız; iktidarın, Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile hak ettiği noktaya ulaşacağına inanıyorum. Hizmet yolumuzda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Melih GÖKÇEK’in olanaklarından bizi mahrum etmeyeceğine olan inancımda tamdır.
Bu duygularla, ilçemizi şereflendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Melih GÖKÇEK ve çalışma arkadaşlarına tekrar hoş geldiniz diyor, yaklaşan Ramazan Bayramlarını siz değerli hemşehrilerim ile birlikte kutluyorum.” dedi.


ANKARA-HAYMANA ARASI DUBLE YOLDA, KAMULAŞTIRMA BİTİRİLİNCE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Haymana`da düzenlenen iftar yemeği sonrası konuşan Başkan Melih Gökçek, "Şu ana kadar ilçeye 5 bin ton civarında asfalt döktük. 72 tane köyün yollarının açımı ve iyileştirmesi çalışmaları yapıldı" dedi. Gökçek, yerel seçimlerde kendisine gösterilen ilgi ve destekten dolayı Haymanalılara teşekkür ederek, "Şimdi artık görev bize düşüyor. Bundan sonra vermiş olduğumuz sözleri bundan önce olduğu gibi yerine getirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" diye konuştu. Tarımsal desteğe önem verdiklerini ve bu konuda seçimlerden önce söyledikleri sözleri yerine getirdiklerini anlatan Başkan Gökçek, şunları kaydetti: "Değerli kardeşlerim, özellikle köylerde arazileri olanlara çağrıda bulunmak istiyorum. Size seçimden önce söz vermiştik. Özellikle kabuksuz arpa, `bu bizim halk ekmek için lazım olan özel bir arpa türü`. Onun için arkadaşlarımız müracaatları alacaklar ve sözleşmeli tarım için talep toplayacaklar. Aynı zamanda aspir için de sözleşmeli tarım için talep toplayacaklar. Bu sayede ekmiş olduğunuz ürünlerin alınacağını garanti etmiş olacaksınız. Karşılıklı olarak birbirimize destek olmuş olacağız. Biz de sözümüzü tutmuş olacağız." Ankara-Haymana arası bölünmüş yol çalışmalarının kamulaştırma işlemlerinin bitmemesinden dolayı yarım kalmasının Büyükşehir Belediyesi`nden kaynaklı bir sorun olmadığını, Karayollarının kamulaştırma çalışmalarını bitirmesini beklediklerini belirten Gökçek, "En önemli sorununuz özellikle bölünmüş yol. Bunu şimdiye kadar 30 defa bitirirdik. Ancak hala Karayolları kamulaştırma işlerini bitiremedi. Şimdi biz oralara girsek hemen arkasından kamulaştırma davaları açılır. Beş on lira olan arsanın değeri bir anda 100 liraya çıkıyor. Buna da derman ve güç yetmiyor. Bundan dolayı çalışmalarımız durdu. Kamulaştırma biter bitmez inşallah bunu yapacağız. Sözümüz söz. Tek mesele kamulaştırma, bunu biliniz istedim" diye konuştu. Haymana`ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi vererek konuşmasına devam eden Gökçek, "Yakın zamanda Haymanamıza 5 bin ton civarında asfalt döktük. Kayabaşı Mahallesi Pancar Yolu ile beş mahallenin yollarında iyileştirme çalışmaları yapıldı. 72 tane köyün tarım yollarının açımı ve iyileştirme çalışmaları yapıldı. Şehir merkezinde devam eden asfalt çalışmalarımız teker teker köylere doğru devam edecek" dedi.



``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40