BAŞKAN ENEZ'DEN''KADİR GECESİ' MESAJI

Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği başkanı Fahrrettin Enez, yayınladığı bir mesajla hemşerilerinin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutladı

27.04.2022 09:39:00 0
BAŞKAN ENEZ

Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği başkanı Fahrrettin Enez, yayınladığı bir mesajla hemşerilerinin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutladı

 

Kadir Gecesi'nin ülkemize  ve tüm insanlığa, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini dileyen Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği başkanı Fahrrettin Enez, bu özel gecenin hürmetine, tüm Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümlerin sona ermesi için dua ve niyazda bulundu. 

 

          Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği başkanı Fahrrettin Enez mesajında şu ifadelere yer verdi; "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, cehennemden ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, bu manevi havayı bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir Gecesi, sema kapılarının ardına kadar açıldığı, insanlığın hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, dua ve tövbelerin yaradan katında kabul edildiği, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenab-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.” buyurduğunun nakledildiği müstesna bir gecedir.   Gelişiyle birlikte gönül dünyamızı aydınlatan, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir Gecesi, kâinatın anlamını getiren en kutsal gecedir. Kadir Gecesi, insanlığın rehberi olan Kuran’ın indirildiği gecedir. Bu gece Kuran’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

 

           Birlik beraberliğe kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gecelerin önemi büyüktür. Bu vesile ile hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Bu kutlu geceyi iyi değerlendirerek dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret edelim. Kadir Gecesi ile birlikte bayram havasını da solumaya başladığımız şu günlerde,Tüm Mrdinli hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz, İslam Dünyası ve bütün insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


Anahtar Kelimeler: BAŞKAN '''KADİR GECESİ' MESAJI
23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00