BAŞKAN ÇELİK İŞ ADAMLARINI MARDİN'E YATIRIM YAPMAYA ÇAĞIRDI

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip ÇELİK, Yönetim Kurulu üyesi İbrahim BATUK ve Başkan Danışmanı Mehmet UNCU , Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ)’i ziyaret etti.

Mardin 14.08.2023 13:46:00 0
BAŞKAN ÇELİK İŞ ADAMLARINI MARDİN

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı   Hatip ÇELİK, Yönetim Kurulu üyesi  İbrahim BATUK ve Başkan Danışmanı  Mehmet UNCU , Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ)’i ziyaret etti.

 

MARİŞ ZİYARETİ SIRASINDA İSTANBUL'DA  FAALİYET YÜRÜTEN MARDİNLİ İŞ ADAMLARINA HİTABEN YAPTIĞI KONUŞMASINDA MARDİN TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI HATİP ÇELİK ŞUNLARI SÖYLEDİ :

 


“Mardin 13.000 yıllık bir üretim ticaret merkezidir. Boncuklu tarla ile geçmişimiz tescillenmiştir. Mardin’de geçmiş dönemdeki Kamu yatırımlarının çok az olduğu, özel sektörün çok güçlü olduğu ve yatırım yükünü çektiği bir çağda yaşıyoruz. Bir kentin kalkınmasının dinamo rolünü özel sektör almıştır. Stratejik planda kamu-özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üç ayaklı ,ben değil biz olmalıyız. Şahsi menfaatleri bir tarafa bırakıp kardeşliğin medeniyeti olan Mardin’de ilin kalkınmasını biz olarak sağlayabiliriz. Atalarımız bu kültürü yaşatmışlar, Mardin-İstanbul arasındaki ticari bağlar ve yatırım bağının kurulması ilimiz için elzemdir. Mesela en güzel örnek tekstil sektörüne Mardin’de gerçekleştirilen yatırımlar İstanbulda büyüyen Mardinliler tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu birliktelik 80.000’den fazla istihdam yaratmıştır. Gelişen sanayi altyapısı 1. ve 2. OSB’nin dolmasını sağlamıştır. 2. OSB’nin 2. etabının ve Midyat OSB altyapısının hızlıca tamamlanması gerekmektedir. KDV, kurumlar vergisi, gümrük vergisi, SGK işçi işveren payı muafiyetleri ve faiz desteğinin sunulduğu 6. Bölge avantajları Mardin’i yatırıma cazip kılmaktadır. Sizler İstanbul gibi bir metropole gelip burada tutunmuş ticaretinizi geliştirmiş ve iyi bir konuma gelmiş durumdasınız. Sizler Mardin’in yatırım kahramanları olabilirsiniz. Mardin sizleri yatırıma çağırıyor. Gelin yatırımlarınızın bir kısmını memleketinize yapın. Sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19