BAŞKAN ÇALHAN; '65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞIN KAZANILMIŞ HAKKINA KİMSE EL UZATAMAZ...''

Mardin Emekli Memur Sen İl Başkanı Salih Çalhan 65 yaş üzeri emeklilere tanınan ulaşım hakkının yasayla verilmiş bir hak olduğunu ifade ederek; Emeklilerimizin ve yaşlılarımızın içi rahat olsun. Bu hakka kimse el uzatamaz" dedi.

Mardin 14.08.2023 13:24:00 0
BAŞKAN ÇALHAN;

Mardin Emekli Memur Sen İl Başkanı Salih Çalhan’ ın, Emeklilerin kent yaşamında karşılaştığı sorun olan 65 yaş üzeri emeklilere tanınan ulaşım hakkının yasayla verildiğini bu hakkı bazı şoförler gasp edilmek istendiği, minibüslere alınmadığını ve İptal edildiği gibi söylemler dolaştığından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur


Başkan Çalhan 65 yaş üzeri emeklilere tanınan ulaşım hakkının yasayla verilmiş bir hak olduğunu ifade ederek; "Anayasal ve yasal dayanağı olan bir hakkın, belediyelerin meclislerinin kararlarıyla ya da başka bir şekilde 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın elinden alınması mümkün değildir. Emeklilerimizin ve yaşlılarımızın içi rahat olsun. Bu hakka kimse el uzatamaz" dedi.


Başkan Salih Çalhan Şehir içi ulaşımında otobüs ve minibüslerin bilet fiyatına yapılan yüzde 63 oranında yapılan zamlar ile ilgili açıklamada da bulunan Çalhan açıklamasında Şehir içi Minibüslerde Kartsız binişlerde alınan ücretin alınmaması gerektiğini bu ücretin haksız kazanç olduğunu dile getiren Başkan  Çalhan  Bu kararı Mardin  Büyükşehir Belediyesi  Ulaşım Daire Başkanlığı ve Ulaştırma Kooperatiflerinin Bu kararı Tekrar gözden Geçirmelerini istedi zamların altında ezilen vatandaşa bir ekmek parası kadar haksız ücret alınması vicdanları yaralamaktadır. Yediğimize, içtiğimize, giydiğimize her gün yeni zamlar geliyor. Öyle ki zam haberleri dahi gazetelerde haber değeri taşımıyor. Çünkü olağan hale geldi.  Sadece Emekli değil tüm vatandaşlar ekonominin faturasını ödemeye devam ediyor.

 

Emeklinin %25 zam oranından  sonra her şeye iğneden ipliğe her şey zamlandı. Emekli zammı 3 ayda değil, 3 günde eridi. Emekliler kaderine terk edildi. Dedi

 

 


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19