Başkan Yılmaz?dan Evi yanan vatandaşa ziyaret

Kızıltepe Belediyesi Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Kızıltepe ilçesinde evi tamamen yanan Alp ailesini ziyaret ederek, evde incelemelerde bulundu.

Mardin 29.05.2019 07:36:41 0
Başkan Yılmaz?dan Evi yanan vatandaşa ziyaret

 

Kızıltepe Belediyesi Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Kızıltepe ilçesinde evi tamamen yanan Alp ailesini ziyaret ederek, evde incelemelerde bulundu.  

 

Kızıltepe ilçesinin Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan 657. Sokak üzerinde yer alan bir evde akşamüzeri bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Evde kiracı olan Sebahat Alp ve iki çocuğunun bulunduğu sırada çıkan yangın nedeniyle evin tüm eşyaları tamamen kullanılmaz hale geldi.

 

Evde Kur’an-ı Kerim okuduğu sırada yangının evin mutfak kısmanda başladığını söyleyen vatandaş Sebahat Alp, yangını fark etmesi üzerine evde bulunan iki çocuğuyla hemen dışarıya çıktıklarını ve itfaiye ekiplerini aradıklarını söyledi. Mahalle sakinleri ve evin kiracısı Alp’ın iddialarına göre, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalede yetersiz kaldığını belirtti.

 

Evde çıkan yangın nedeniyle evin kendilerini zorla dışarı atan ev sahibi Alp’in Nusaybin’den Kızıltepe’ye göç eden bir aile olduğu öğrenildi.

 

Yngın olayından haberdar olan Kızıltepe Belediye Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz Yılmaz ve Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcıları Dilber Sulhan ve Turgay Timur ile Belediye Meclis Üyesi Ronahi Çoku olay yerine gelerek, aileye geçmiş olsun  ziyaretinde bulundu. Başkan Yılmaz, yaşanan olayı ailenin ağzından bizzat dinledikten sonra evde incelemelerde bulundu. Yaşanan manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Başkan Yılmaz, evi tamamen yanan aileye üzüntülerini bildirdi Başkan Yılmaz, gerekli incelemelerin  ardından yangından zarar gören aileye gerek yardımın  yapılacağını söyledi.

 

Öte yandan,Başkan Yılmaz, Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ahmet Özgün ile de görüşerek, ihmalin olması durumunda aileye gerekli desteğin verilmesini söyledi. Eşbaşkan Yılmaz, hem aileye hem de Zabıta Daire Başkanı Özgün’e konunun takipçisi olacaklarını bildirdi.

 

Yapılan incelemelerin ardından Başkan Yılmaz ve yardımcıları Sulhan ve Turgay, olay yerinden ayrıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE

 

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04