BAŞKAN YAĞMUR`DAN ``SAHTE KASAP``UYARISI

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yaklaşan Kurban Bayramı`nda `acemi kasap` görüntüleri oluşmaması için kurbanlıkların belediyelerin gösterdiği yerde, işin uzmanı kasaplara kestirilmesini gerektiğini hatırlattı.

Gündem 1.08.2019 13:06:33 0
BAŞKAN YAĞMUR`DAN ``SAHTE KASAP``UYARISI

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, yaklaşan Kurban Bayramı'nda 'acemi kasap' görüntüleri oluşmaması için kurbanlıkların belediyelerin gösterdiği yerde, işin uzmanı kasaplara kestirilmesini gerektiğini hatırlattı.

 

 
Kurban Bayramı nedeniyle kamu kurumlarının her türlü  tedbirleri aldığını belirten Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur,  kurban kesecek kasapların da belirlendiğini anlattı. Her bayramda acemi kasapların gündeme geldiğini hatırlatan Başkan Saruhan Yağmur, kurban kesimiyle ilgili kasaplara izin belgelerinin dağıtıldığını belirterek  şunları söyledi :

 

"Kurban bir ibadettir. Kurban edilecek hayvanlara kesimde eziyet edilip acı çektirilmemesi gerekiyor. Bu nedenle acemi kasaplara kurban kestirmeyin. Belediyelerin gösterdiği yerlerde kurbanlıkların hijyenik ortamlarda kestirilmesi çok  önemli."dedi.

 

Başkan Yağmur sözlerine devamla;"Bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda dükkanların önünde tezgah açan, kaldırımları işgal eden korsan kasaplara mutlaka dikkat edilmelidir. Vatandaşlarımızın sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden, kasap haricinde kıyma makinesi bulunduran yerlerde etlerin parçalanması ve kıyılması konusunda dikkat edilmeli  ve sağlıksız gıda alışverişi yapmamaya özen gösterilmelidir. Bunları yapanlar her kim olursa olsun et kiyma makinalarına oda baskanligimizca el konulacak ve ayrıca  idari yaptirim cezasiuygulanarak,Kasap kimliği olmayanların da bicak ve aletlerine de  el konulacaktır" hatırlatmasında bulundu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA

 

29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,57% 0,10
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2436,72% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00