BAŞKAN VEYSEL TİRYAKİDEN ``KURBAN BAYRAMI``MESAJI

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

12.09.2016 15:14:42 0
BAŞKAN VEYSEL TİRYAKİDEN ``KURBAN BAYRAMI``MESAJI

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

 Başkan Dr. Veysel Tiryaki Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere  yer verdi:

"Dinimiz bizleri insani erdemlere yönlendirirken, toplumlar için ise birleştirici ve bütünleştirici bazı emir ve uygulamalar getirmiştir. Bunlardan biri de Kurban Bayramı’dır. Kurban; Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek niyetiyle kurban kesmek ve kesilen kurbanlık ile bu imkâna erişemeyenlere yardımda bulunmak ve böylece birbirimize yakınlaşmaktır.

Bayramlarımız, milletimizin mayası olan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı günlerdir. Bayramlar yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin bertaraf edildiği güzel günlerdir. Bayramlarda dini görevlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşar, insanı insan yapan değerleri ve erdemleri hissederiz. Bayramlar sayesinde günlük hayatın koşuşturması içinde unuttuğumuz, pek çok değeri yeniden hatırlarız. Birlik ve beraberliğin, sevginin, toplumsal dayanışmanın en kuvvetli şekliyle kendini gösterdiği bu özel günlerde, birlikteliğimizi sağlayan bu ortak değerlere dört elle sarılmalıyız.

Son zamanlarda ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşanan terör olaylarının, akan kan ve gözyaşının durması için yüreklerimizde beslediğimiz umutların bu mübarek günler hatırına gerçeğe dönüşmesi en büyük dua ve temennimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli Altındağlı kardeşlerimin, aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, herkese sağlık, huzur, sevgi ve barış getirmesini dilerim."Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04