BAŞKAN UYSAL SİLİVRİ DE BAŞLAYAN FETÖ DAVASINA MÜDAHİL OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İBB?nin 150 avukatı Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin işgali davasına ilk duruşmasına katıldı.

27.11.2017 19:19:47 0
BAŞKAN UYSAL SİLİVRİ DE  BAŞLAYAN  FETÖ DAVASINA MÜDAHİL OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İBB’nin 150 avukatı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işgali davasına ilk duruşmasına katıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki merkez binasının işgaliyle ilgili olarak İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşmasını takip etmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Usal Silivri'ye geldi. Başkan Uysal’a İBB’nin 150 avukatıyla birlikte İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Genel Sekreter Yardımcıları, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Temel Başalan, İSKİ, İETT ve diğer iştiraklerin genel müdürleri ve şirket çalışanları eşlik etti.

 

İlk duruşmaya katılmadan önce kalabalık bir basın grubuna açıklama yapan Başkan Uysal, “Bu davada suçluların hak ettiği cezayı bulması adına ne gerekiyorsa yapmak görevimiz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak avukatlarımız gerekli işlemleri yaptı. Ayrıca müştekiler adına da yapılması gereken her şeyi yapacağız" dedi.

 

-Şehit Yakınlarımız Huzura Erecek-

 

Başkan Uysal, FETÖ'cü hainlerin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden sonra en çok insanı Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki merkez binasının önünde şehit ettiklerini hatırlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Orada vatandaşlarımız her şeye rağmen belediye binasını korumak istedi. Ama işgalciler, vatan hainleri orada vatandaşlarımıza acımamışlar. 14 kişi şehit oldu. 140'a yakın gazimiz var. Mesleğimiz avukatlık. Geçmişte bu şekilde mazlum ve mağdur kişilerin avukatlığını yapmış birisi olarak Büyükşehir Belediyesi adına, bu davada suçluların hak ettiği cezayı bulması adına ne gerekiyorsa yapmak görevimiz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak avukatlarımız gerekli işlemleri yaptı. Ayrıca müştekiler adına da yapılması gereken her şeyi yapacağız."

 

Başkan Uysal tek hedeflerinin suçlulara hak ettikleri cezanın verilmesi olduğunu belirterek, “Her şeye rağmen hukuk işlediği, adalet yerini bulduğu zaman en azından burada şehit yakınlarımız huzura erecektir. 'Gereği yapıldı.' diyeceklerdir. Hedefimiz budur. İnşallah bugün duruşma başlayacak. Biz de elimizden geleni yapacağız. İnşallah herkes burada suçluların hak ettiği cezayı aldığını görmüş olur. En azından vicdanen gereğini yapmış oluruz" ifadelerini kullandı.

 

-Tüm İBB Hedef Alındı-

 

Büyükşehir Belediyesinin tüm çalışanlarının 15 Temmuz hain darbe girişiminde hedef alındığına dikkat çeken Başkan Uysal şöyle devam etti: “Bu davaya 150 avukat arkadaşımızla giriyor olmamızın sebebi bu. Tüm çalışanlarımız hedef alınmıştır. Burada, Büyükşehir Belediyemizin çalışanlarının müşteki olması, hele hele avukatlar olarak, oraya gelerek o hainliği yapanların cezayı alması adına, avukatların en doğal hakkıdır. Çünkü, birinci hedef, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanları, görevlileriydi. Avukatlar da o görevlilerden birileriydi. O gün ola ki, orada bir dosya için orada kalsaydılar, onlar da hedef olurlardı. Dolayısıyla kendilerinin hedef alındığı bir dava için avukatların buraya gelmeleri en doğal hakkıdır."

 

Başkan Uysal ayrıca İBB’nin 185 meclis üyesinin de duruşmayı takip etmek için Silivri’ye geldiklerini kaydederek, “Beledimizin karar mekanizması olan Meclis üyelerimiz de burada. Seçimle gelen, görev alan siyasi mekanizmamız da hedef alınmıştır. Bugün, çalışanlarıyla, meclis üyeleriyle başkanıyla hep beraber buradayız. İnşallah, gereğini bizler yapacağız. Heyet de adil yargılanma ile hainlere hak ettiği cezayı verir diye düşünüyoruz" diye konuştu.

 

 

artuklu haber ajansı-istanbul


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90