BAŞKAN UYSAL HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ?Alanyalılar Gecesi?nde hemşerileriyle bir araya gelerek hasret giderdi.

19.11.2017 14:34:26 0
BAŞKAN UYSAL HEMŞEHRİLERİYLE BULUŞTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal “Alanyalılar Gecesi”nde hemşerileriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Anne tarafından Alanyalı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanlarından Bülent Arınç da gecenin konukları arasında yer aldı. Salona girişinde büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Mevlüt Uysal uzun süre ayakta alkışlandı.

Alanya Kent Konseyi tarafından organize edilen Alanyalılar Gecesi’nde konuşan Başkan Uysal, İstanbul’a ilk olarak 1983 yılında okumak için geldiğini ve okuldan sonra da avukatlık yaparak İstanbul’da yaşamaya devam ettiğini söyledi.

1992 yılında Alanyalılar Derneği’ni kurduklarını ve 1997-1998 yıllarına kadar bu derneğin açık kaldığını ifade eden Başkan Uysal, “O yıllarda pek çok şey kesintiye uğradı. Alanyalılar Derneği’de bundan nasibini alan kuruluşlardan biriydi” ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre önce 1.Ordu Komutanı Ümit Dündar ile havalimanında karşılaştığını ve bir süre sohbet ettiğini dile getiren Başkan Uysal o sohbete dair şu ayrıntıyı paylaştı: “Sohbetimizde kendisiyle Alanya Şehitliği’ni de konuştuk. 1912 yılında Alaiye Redif Taburu’nun Balkan Savaşı’nda şehit düştüğünü ve orada yaşanan bu acı olayın Türkiye’nin tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ettiler. Redif Taburu’nın dağılmasıyla Balkan Savaşı’nı kaybettiğimizi vurguladılar.

Alanya’nın dağlık bir bölge olması itibariyle havasının sıcak ve sert olduğunu, buna rağmen insanının da çok çalışkan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya sahip olduklarını ifade eden başkan Uysal, “Yüksek Toros dağlarında sürüsünü kaybetmeden, sürüsüne sahip olan insanımız bu şehir hayatında da çok kolay ayakta durabilir ve başarılı olabilir” diye konuştu.

Ayakta durmak ve başarılı olmak adına önlerinde önemli bir örnek olarak gördükleri Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanlarından Bülent Arınç’ın kendilerine büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Başkan Uysal, “Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’da Alanyalı. Bize büyük bir gurur yaşattı. Ben de bir Alanyalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımla sizlere biraz olsun gurur yaşatmışımdır inşallah” dedi.

Bülent Arınç’ın TBMM Başkanlığı döneminde Alanya’da yeni doğan çocuklara Bülent ismini veren aile sayısında artışlar görüldüğünü ifade eden Başkan Uysal, şimdi de Dışişleri Bakanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın isimlerinin Mevlüt olması sebebiyle ailelerin yeni doğan çocuklarına Mevlüt ismini vereceklerini esprili bir şekilde dile getirdi.

Makamların geçici olduğunu ve bu makamlarda her zaman birilerinin olabileceğini ifade eden Başkan Uysal, “Önemli olan bu makamlarda neler yaptığımız. İnsanlarımız için neyi başarabildiğimiz. Önemli olan bu makamları bıraktığımızda insanların arkamızdan ne söylediği. Bu makama nasıl geldiğimde gururlandıysanız, inşallah bu makamdan ayrıldığım günde yaptıklarımızdan dolayı bizlerden gurur duyarsınız” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanlarından Bülent Arınç’ta bir Alanyalı olarak Mevlüt Uysal’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmenin kendisini gururlandırdığını ifade ederek, “Başkanımız çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Büyük bir nüfusa ve büyük bir ekonomiye sahip bir şehir İstanbul. Kendisine başarılar diliyorum. Eminim yapacağı işlerle bizi daha da gururlandıracaktır” dedi.

Başkan Uysal konuşmaların ardından Alanyalı hemşehrilerini masalarında ziyaret ederek sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90