BAŞKAN TÜRK`TEN JET YALANLAMA

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Nusaybin?e yaptığı ziyarete ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan ?Nusaybin esnafından Ahmet Türk ve HDP milletvekillerine tepki? başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Mardin 2.08.2016 10:31:44 0
BAŞKAN TÜRK`TEN JET  YALANLAMA

Mardin Büyükşehir Belediye  Başkanı Ahmet Türk, Nusaybin’e yaptığı ziyarete ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan “Nusaybin esnafından Ahmet Türk ve HDP milletvekillerine tepki” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.Türk, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kasıtlı olarak servis edildiğini belirterek, Nusaybin halkı ile dayanışma içinde olduklarının mesajını verdi. 

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, aylarca süren sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretine ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan ve  kasıtlı olduğunu iddia ettiği  haberlere tepki gösterdi. “Nusaybin esnafından Ahmet Türk ve HDP milletvekillerine tepki” başlığı ile servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Türk, Nusaybin’de esnaf ve halk tarafından sıcak bir ilgi ile karşılandıklarını  , burada Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan çalışmalara ilişkin esnaflarla görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.  
 
  
Nusaybin ziyareti sırasında esnafı da ziyaret ettiklerini  hatırlatan Başkan Türk,  esnaf ile Nusaybin’in durumu ve  taleplerine ilişkin  görüşmeler yaptıklarını söyledi. Türk, birçok insanla karşılaştıklarını ve bir iki insanın da eleştirel yaklaşımda bulunduğunu dile getirerek, “ Halkımızın eleştirilerini dinledik. Halkımızın eleştirileri olması kadar doğal bir durum olamaz” diye konuştu.
 
   
Türk, esnaf ile  yaptıkları görüşmelerin ardından, bazı basın yayın organları tarafından sanki  Nusaybin halkı kendilerine tepki göstermiş gibi haberlerin hızla servis edildiğini hatırlatarak, şunları aktardı: “ Oysa ki biz halkımız içindeyiz. Birçok arkadaşımız gazeteciler bizimle beraber idi. Tam tersine her gittiğimiz iş yerinde insanlar bizi karşıladı. Sohbet ettik. Tabi ki insanlarımızın bu süreçte eleştirileri olacak. Bütün bu yıkımları yaşayan halkımızın eleştirileri başımızın üstünde. Biz bunu saygı ile karşılıyoruz.  Açıkça söylüyorum ki ben tepki bekliyordum. Ama bunun olmadığını gördüm. Bizi eleştirmeleri doğaldır. Beklentileri dile getirmeleri doğaldır. Eksikliklerimizi ortaya koymalarını saygılı olarak karşılıyoruz ve doğal bir tepki olarak değerlendiriyoruz. Bazı yayın organları bu tür haberleri kasıtlı olarak servis ediyor. Bu yalan haberleri sanki Nusaybin halkı bize bir tepki vermiş gibi bir görüntü ortaya koymaları gerçekten çok yakışıksız bir tavırdır. Yakışıksız bir durumdur. 
Biz gelinceye kadar onlarca insan gruplar halinde bizimle yürüdü. Eğer halkımız eleştirse de eleştirileri başımızın üstüne. O eleştirileri saygı ile karşılarız. Herşeyini vermiş, evi yıkılmış çocuğunu vermiş, varını vermiş insanların tepki göstermesi doğaldır.  Ancak özün de böyle bir şey yok. Bir tepki yok. Bize karşı herhangi bir eleştirisel yaklaşımları yoktu. Beklentilerini, bundan sonraki çalışmalarımız konusundaki taleplerini dile getirdiler. “
 
NUSAYBİN İLÇESİNDE YOĞUN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Nusaybin’de yapacakları çalışmalara da değinen Türk, “Biz çalışmalar konusunda hazırlıklarımızı yaptık. MARSU hem de Büyükşehir Belediyesi olarak,15-20 günden beri çalışmalarımızı başlattık. Bu çalışmaları güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Yine şehirlerin aydınlanması ile sokakların, kaldırımların düzenlenmesi ile ilgili ekiplerimizi hazırladık. Şu anda MARSU’nun bütün daire başkanları Nusaybin’de çalışma yapıyor. Büyükşehir’de çalışan en az 20-25 mühendis arkadaşımız orada esnafla halkla konuşarak, sorunlara müdahale etme konusunda bir çaba gösteriyor” şeklinde bilgi verdi. 
 
  Türk,  Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak, sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk edip Mardin ve ilçelerine yerleşen binlerce aile ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak binlerce aileye gıda ve muhtelif yardım paketleri ulaştırdıklarını dile getiren Türk, bütün bunların kayıt altında olduğunu ve Nusaybin halkı ile dayanışmalarını sürdüreceklerinin altını çizdi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34