BAŞKAN TÜRK ;?RESMİ BELGELERE DAYANARAK KONUŞUYORUM?

Arı Kovanı Dağıtım törenine katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, ?Eğer belediyemizin bugün içerisinde bulunduğu durumu, imkanlarını, borcunu, alacağını halkımız ile paylaşmazsak o zaman halkımıza karşı dürüst bir siyaset yapmamış oluruz.

Mardin 2.05.2019 15:26:38 0
BAŞKAN TÜRK ;?RESMİ BELGELERE DAYANARAK KONUŞUYORUM?

Arı Kovanı Dağıtım törenine katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Eğer belediyemizin bugün içerisinde bulunduğu durumu, imkanlarını, borcunu, alacağını halkımız ile paylaşmazsak o zaman halkımıza karşı dürüst bir siyaset yapmamış oluruz. Gerçekleri dile getiriyoruz, bundan dolayı da kimse alınmasın.” dedi.

 

 Yerel Ekonomi Daire Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi yerleşkesinde düzenlenen, ‘arı kovanı dağıtım’ törenine katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, törende yaptığı konuşmada, Mardin’in her türlü meyve ve sebzenin çok rahatlıkla yetiştirilebildiği bir yer olduğunu belirtti. 

 

 

Türk, “Ama maalesef bugün bu üretimi gerçekleştiren insanlarımız pazar bulamadığı için bu ürünlerini değerlendiremiyor. Biz bu nedenle bu dönemde biraz daha bu birliklere destek vererek yine kooperatifleri gerçekleştirip, halkın ürettiklerini doğrudan pazara taşıyarak halka ulaştıracak bir sistem oluşturacağız. Böylelikle kadınlarımızı, gençlerimizi ve halkımızı bu üretimin içine sokmak istiyoruz” dedi. 


Günümüz dünyasında kooperatifçiliğin halkın üretime doğrudan katılması, ortak projeler etrafında buluşması olduğunu söyleyen Türk, kooperatifçilik hakkında şöyle devam etti: “Hayvancılık ile ilgili kooperatifleri oluşturduğumuz da ve oluşturulan değerleri piyasaya sürdüğümüzde inanıyorum ki insanlarımız ciddi anlamda bir gelire sahip olurlar. Yine tarım alanında kooperatifleşmeyi esas almamız lazım. Bugün Mardin’de her türlü sebzenin çok rahat yetişebileceği ve doğrudan halkımızla buluşturma gibi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Bu konuda ki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bütün bunları yaparken belediyenin imkanlarının doğru bir şekilde kullanılması gerekiyor.”

 

“RESMİ BELGELERE DAYANARAK KONUŞUYORUM”

 

Zaman zaman belediyenin içerisinde bulunduğu durum hakkında halka açıklama yaptıklarını fakat ardından tepkiyle karşılaştıklarını aktaran Türk, şöyle devam etti: “Daha önce basın kuruluşlarından bana gelen çok insan oldu. Mardin Büyükşehir Belediyesinin borçları ile ilgili bir açıklama yapar mısınız dediler. Hayır dedim. Elimde belgeler, faturalar ve resmi belgeler olmadan hiçbir açıklama yapmayacağım diye. Birkaç günden beridir yaptığım açıklamalar resmi açıklamalardır. Mali hizmetlerin bana aktardığı mühürlü ve resmi açıklamalar olarak belediyenin borçlarını dile getirdim. Geçmişte ki borcumuz ile şuanda nasıl bir borçla belediyeyi devir aldığımızı ifade ettim.”

 

“BİLDİKLERİMİZİ HALKIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ”

 

Belediyenin içerisinde bulunduğu durumu halkla paylaşacaklarına vurgu yapan Türk, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Benim görevim, belediyenin gelirini, giderini, borcunu ve bundan sonra yapacağımız çalışmaları ayda bir halk ile paylaşmaktır. Bütün bunları halka söylemektir. Eğer belediyemizin bugün içerisinde bulunduğu durumu, imkanlarını, borcunu, alacağını halkımız ile paylaşmazsak o zaman halkımıza karşı dürüst bir siyaset yapmamış oluruz. Gerçekleri dile getiriyoruz, bundan dolayı da kimse alınmasın. Verecekleri cevapları varsa bu cevapları bekleriz. Ama ulu orta açıklamalar yaparak bizleri şimdiden suçlayan anlayışa karşıda kim olursa olsun ödün vermeyeceğiz. Bildiklerimizi halkımız ile paylaşacağız.” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00