BAŞKAN TURGUT HAYMANALI MUHTARLARLA BULUŞTU

Haymana Belediyesi Kültür Merkezinde 77 mahalle muhtarı ile bir araya gelen Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT icraatları hakkında muhtarları bilgilendirme toplantısı yaptı.

20.03.2015 13:09:02 0
BAŞKAN TURGUT HAYMANALI MUHTARLARLA BULUŞTU

Haymana Belediyesi Kültür Merkezinde 77 mahalle muhtarı ile bir araya gelen Haymana Belediye Başkanı Özdemir TURGUT icraatları hakkında muhtarları bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan TURGUT; “ Haymana Belediyesi olarak devraldığımız borçları yeni çıkan kanun kapsamında yapılandırdık. İller Bankasından kredi alarak 72 ay süre ile alınan krediyi vergi ve sigorta primlerini ödenmesinde değerlendirdik. Ankara İlçeleri içerisinde bu düzenlemeyi yapan tek belediye biziz. Belki ülke çapında bizim durumumuzda olan başka belediyelerde vardır. Haymana Belediyesi Kültür Merkezinin 5 kat üzerinden imar planını yaptık, buraya değer kazandırdık. Şu andaki Kültür Merkezimizin ısınma ve havalandırma sorunları bulunmaktadır. Biz burayı çok amaçlı bir şekilde sosyal, bir çok kültürel birimlerin olduğu bir merkez olarak tasarlamayı düşünüyoruz. Belediyemiz en önemli sorunlarından bir tanesi Jeotermal şirketinin çalışanlarına düzenli olarak maaş ödeyememesidir. Bunun sebebi ise şirketin vergi borçlarından dolayı batık durumda olmasıdır. Seçim döneminde de söz verdiğim gibi hiçbir işçiyi işten çıkarmadık fakat 37 kişi kendi istekleri ile tazminat haklarını alarak Haymana Belediyesinden ayrıldılar. Şu anda personelin 2 aylık maaş alacağı bulunmaktadır, bunu ödemek içinde çaba sarfediyoruz. Toplumda bazı dedikodular bulunmakta sizi yetkili ağızdan bilgilendirmek istiyorum. Biliyorsunuz Demokrat Partiden seçildim ardından Bağımsız olarak yoluma devam ettim. Mahalli seçimlerde 11 bine yakın oy aldım, Ankara Büyükşehir Belediyesi 16 bin oy aldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı destekledim. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik GÖKÇEK ile hiçbir sorunum bulunmamaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisine geçmek için gerekli müracaatımızı yaptık, amacımız hükümetimizin ve iktidarımızın gücünü de alarak memleketimize en iyi şekilde hizmet etmektir.” dedi.

Mahalle muhtarlarının çeşitli soru ve sorunların dinleyen Başkan TURGUT, dağıtılan formlara mahalleleri hakkında sorunlarını ve beklentilerini yazmalarını istedi. 77 mahalle muhtarıda sorunlarını ve görüşlerini sözlü ve yazılı olarak Başkan TURGUT’a ilettiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00