BAŞKAN TUNA?YA DOĞU TÜRKİSTAN VAKFINDAN ZİYARET

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Doğu Türkistan Vakfı üyeleri ile bir araya geldi.

20.06.2015 15:10:23 0
BAŞKAN TUNA?YA DOĞU TÜRKİSTAN VAKFINDAN ZİYARET

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Doğu Türkistan Vakfı üyeleri ile bir araya geldi. Sincan’ı dünyaya tanıtmak için kardeş belediyelerle istişarelerde bulunan Başkan Tuna, Doğu Türkistanlı kardeşleri ile buluşmaktan da çok mutlu olduğunu ifade etti. Doğu Türkistanlı minik öğrenci ile de yakından ilgilenen Başkan Tuna, kardeşleri ile sohbet etti. Başkan Tuna’ya Doğu Türkistan hakkında bilgi veren heyet, kültürel, sosyal ve tarihi değerlerin korunması ve tanıtılması için çalıştıklarını söyledi.

Sincan’dan Doğu Türkistan’a gönül köprüleri kuruldu, kardeşlik mesajları verildi. Doğu Türkistan Vakfı Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı ziyaret etti. Doğu Türkistan ve Türk İslam kültürünü korumak, tarihi, kültürel ve sosyal değerlerini tanıtmak için çalıştıklarını kaydeden heyet, Başkan Tuna’ya Doğu Türkistan hakkında bilgiler verdi. Sincan’ı dünyaya tanıtmak için pek çok ülkeden kardeşler edinen Başkan Tuna, Doğu Türkistanlı kardeşlerine de selamlar iletti. Ortak bir tarih ve kültürlerinin olduklarına değinen Tuna, Doğu Türkistanlı minik ile de yakından ilgilendi. Minik ile sohbet eden Başkan Tuna, ziyaret için kardeşlerine teşekkür etti.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Kardeşlerimizle bir arada olmak bizlere her zaman ayrı bir mutluluk veriyor. Tarihten gelen kardeşliğimizin pekişerek ve daha da büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum. Tarihi, kültürel ve sosyal değerlerimizi geleceğe taşımak için biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gençlerimiz bizden sonra bu değerlerimizi inşallah geleceğe taşıyacaktır.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40