BAŞKAN TUNA: SİNCAN HUZURLU BİR İLÇE

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ?Laleler Diyarı? Sincan?ı anlattı. Kon TV canlı yayınına katılan Başkan Tuna, Ankara Çayının ıslahından Kültür Evine, 2. Çevre Yolu Projesinden üniversiteye kadar pek çok projeyi izleyicilerle paylaştı.

7.05.2015 13:57:02 0
BAŞKAN TUNA: SİNCAN HUZURLU BİR İLÇE

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Laleler Diyarı” Sincan’ı anlattı. Kon TV canlı yayınına katılan Başkan Tuna, Ankara Çayının ıslahından Kültür Evine, 2. Çevre Yolu Projesinden üniversiteye kadar pek çok projeyi izleyicilerle paylaştı.

Sincan gelişiyor, Sincan büyüyor. Nüfusu ve sanayisiyle her geçen gün hızla yükselen bir değer haline gelen Sincan, sosyal donatıları ile de görenlere parmak ısırtıyor. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’da ilçedeki bu ilerleme ve gelişmeyi Kon TV de yayınlanan Ankara Konuşuyor programın da izleyicilerle paylaştı. Çetin Altan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Tuna, Sincan’ın Ankara’nın batı koridoruna açılan en önemli değeri haline geldiğinin altını çizdi. Ankara Çayının temizlenmesinden siloların kaldırılmasına, Güngörmüşler Konağından Hanımlar Konağına, Demokrasi Parkından Kent Meydanına, Kentsel Yenileme çalışmalarından ulaşım projelerine kadar pek çok hizmeti izleyicilerle paylaşan Başkan Tuna, “Şehirler hep batıya doğru gelişir. Sincan’da Ankara’nın batısında hızla yükseliyor.“ dedi.

HUZURLU BİR KENT

81 vilayetten vatandaşın bir arada yaşadığı Sincan’ın huzurlu bir kent olduğunun altını çizen Başkan Tuna, “Sincan’ımız emniyetin verilerine göre Ankara da nüfus oranına göre sorunların en az yaşandığı ilçelerin başında geliyor. Bu sebeple de Sincan’ımız yoğun bir göç alıyor ve nüfusumuz her geçen gün artıyor. Sincan, Anadolumuzun küçük bir modeli, huzurlu bir kent.” dedi.

LALE DİYARI SİNCAN

Sincan’da cadde sokakları süsleyerek bahara merhaba dedirten lalelerin hikayesini de izleyicilerle paylaşan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Sincan’ımız 20 haneli bir köy iken Romanya’dan göç eden vatandaşlarımız yanlarında getirdikleri lale soğanlarını bahçelerine ekiyorlar ve Sincan lale bahçeleri ile anılmaya başlıyor. Sonrasında çarpık kentleşme ile birlikte o bahçelerin yerini apartmanlar alıyor. Ben göreve geldiğimde adı olan ama gerçeği olmayan laleleri vatandaşımızla buluşturduk. İstanbul lalenin babası ise bizde amcasıyız.” dedi.

ÇAY HUZUR KAYNAĞI

Ankara Çayından 6 milyon ton çamur temizlendiğinin altını çizen Başkan Tuna, Sincan’ın bu ıslahın ardından 3 sel felaketini zararsız atlattığını söyledi. Tuna; “Ankara Çayı’nı ıslah ettikten sonra 3 sel felaketi atlattık. Eğer ıslah çalışmamız olmasaydı, 4 mahalle ve 100 bin nüfus bu sel felaketinden etkilenecekti. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İKİNCİ ÇEVRE YOLUNUN İLK ADIMI

Ankara çevre yolunun gelecekte yetersiz kalabileceğini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Şu an bir çevre yolu yetiyor gibi görünüyor. Ancak eskiden birinci çevre yolundan 5-10 araç geçerken şimdi orada da yoğun bir trafik var. Yapılacak bu bağlantı yolları projemiz birinci çevre yolunun paralelinde yer alıyor. İkinci bir çevre yolunun ilk adımı olacak diyebiliriz. İhale süreci devam ediyor. Yakında Karayolları Genel Müdürlüğümüz inşaata başlayacak.” dedi.

METRO RİNGLERİ BAŞLAYACAK

Törekent-Batıkent Metro hattı için ring seferlerinin yakın bir zamanda başlayacağını belirten Başkan Tuna; “Eski ve yeni vagonların sisteme uyumu sağlandıktan sonra Törenkent’ten Kızılay’a aktarmasız ulaşım sağlanacak. O zaman da ring seferleri başlayacak.” dedi.

Yenikent civarındaki üniversite alanına Banliyö hattının yapılması ile faaliyete geçeceğini belirten Tuna, ulaşım sorunu kalmayınca üniversitelerin Sincan’da üniversite kampüsü kurmak isteyeceklerini belirtti. Üniversite ile Sincan’ın daha da canlanacağını belirten Başkan Tuna, “Sincan’ımız cazibe merkezi olacak.” dedi.

YEŞİLE SAYGILI BELEDİYE

Belediyecilik anlayışlarını dürüstlük, şeffaflık ve adalet temeli üzerine kurduklarını söyleyen Başkan Tuna, Sincan’a yapılan parklar sayesinde vatandaşın nefes alacak modern mekanlara kavuştuğunun altını çizdi. Başkan Tuna, “Vatandaşımızın şehir merkezinde rahat nefes alabilmesi için parklar ve yeşil alanlar yapıyoruz. Şehrin karmaşası ve sıkıntılarından uzaklaşmak isteyen vatandaşımız ailesi ile birlikte buralara gelerek rahat bir nefes alabiliyor. Belediye olarak ticari düşünmektense vatandaşın yürüyüş yapabileceği, rahatça oturup dinlenebileceği mekanlar yapmayı daha doğru buluyoruz.” dedi.,

“EL ELE ÇALIŞIYORUZ”

Kon TV aracılığıyla vatandaşa seslenen Başkan Tuna, Sincan’ı hep birlikte tek yürek olarak yönettiklerini söyledi. Vatandaşın her sorunu ile yakından ilgilendiklerini belirten Başkan Tuna; “Bizim kapımız herkese açık… Belediyeler dert kapısıdır. Vatandaş derdini anlatmak için tabi ki bizlere gelecek. Bizde elimizden gelen her yardımı yapmakla mükellefiz. Vatandaşın her sıkıntısını takip etmek ve sonuçlandırmak için gayret ediyoruz.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,25% 0,11
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2456,18% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88