BAŞKAN TUNA:``SİNCAN 4 KOLDAN GELİŞİYOR``

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Radyo Banko?ya konuk oldu,

6.08.2015 10:54:48 0
BAŞKAN TUNA:``SİNCAN 4 KOLDAN GELİŞİYOR``

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Radyo Banko’ya konuk oldu, hizmetlerini ve projelerini anlattı. Sincan’ın gelecek 10 yıl içinde Ankara’nın sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacağını belirten Başkan Tuna, Sincan’ın çok önemli bir gelişme gösterdiğinin de altını çizdi. Son günlerde yaşanan terör olaylarını da kınayan Başkan Tuna, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Efsane Hüseyin’in programına katıldı. Radyo Banko’da Efsane Hüseyin’in sorularını yanıtlayan Başkan Tuna, canlı yayında Sincan’ı anlattı. Sincan’ın hızla büyüyen ve gelişen bir seyir izlediğini belirten Başkan Tuna, “El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan’ı çok güzel yarınlara taşıyacağız.” dedi. Son günlerde artan terör olaylarını da değerlendiren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “İç ve dış odakların temsilcileri ülkemizde çalışmaya başladı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, emniyet güçlerimizin ve askerlerimizin kararlılığı ile operasyonların netice verene kadar süreceğine inanıyorum. Millet olarak birlik olma vaktindeyiz. El ele verirsek hiç bir terör örgütü emellerine ulaşamaz.” dedi.

SARAYCIK YENİLENİYOR

Tapudaki işlemler bittikten sonra TOKİ’nin kısa sürede ihaleleri tamamlayarak inşaata başlayacağını duyuran Başkan Tuna, Saraycık Mahallesinde yenilemenin detaylarını da anlattı. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Saraycıkta 20 bin konutta 80 bin kişiye yaşam alanı oluşacağını ifade etti. Saraycık’taki yıkımın başladığına vurgu yapan Başkan Tuna, tapu işlemlerinin tamamlanmasına müteakip başlayacak inşaatların normal şartlarda 18 ay ile 24 ay arasında tamamlanacağını belirten Başkan Tuna, “Tapudaki işlemler ne kadar kısa sürede tamamlanırsa inşaatlarda o kadar kısa sürede başlar.” dedi.

İKİNCİ ÇEVRE YOLUNUN İLK ADIMI

Ankara çevre yolunun gelecekte yetersiz kalabileceğini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Şu an bir çevre yolu yetiyor gibi görünüyor. Ancak eskiden birinci çevre yolundan 5-10 araç geçerken şimdi orada da yoğun bir trafik var. Yapılacak bu bağlantı yolları projemiz birinci çevre yolunun paralelinde yer alıyor. İkinci bir çevre yolunun ilk adımı olacak diyebiliriz. İhale süreci devam ediyor. İhalenin ardından inşaat başlayacak.” dedi.

ÜNİVERSİTE GELİYOR

Yenikent’e uzanacak olan banliyö hattının bir durağının da Akçaören de olduğunu belirten Başkan Tuna; “Akçaören Bölgemizde 4500 dönümlük bir üniversite alanımız var. Banliyö hattının buraya uzanması ile birlikte Üniversitenin buraya daha çabuk yapılmasının da önü açılıyor.” dedi.

480 YATAKLI HASTANE GELİYOR

Sağlık Bakanlığı’nın Sincan’da yürüttüğü 480 yatak kapasiteli hastane projesini de yakından takip ettiklerini belirten Başkan Tuna, “Sincan’da mevcut olan iki devlet hastanesinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı’nın Ayaş yolu üzerine 160 bin m2’lik alana yapacağı yepyeni hastane aynı zamanda Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan’a da hitap edecek. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na ve ekibine de gayretli çalışmaları için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ

Sincan’ın hayaline kavuştuğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Kültür ve Kongre Merkezi’nin müjdesini verdi. 30 bin m²’lik kapalı alanı ile Sincan’ın yükselen değerine değer katacak olan Merkezi Radyo Banko dinleyicisi ile paylaşan Başkan Tuna; “1500 kişilik düğün ve konferans salonunun yer alacağı Dev Kongre ve Kültür Merkezimizde 35 derslik ve 200’er kişilik kültür ve sanat salonları da yer alacak. Projelerini ve yerini hazırladık, inşaata yakında başlayacağız.” dedi.

YAŞANILABİLİR BİR SİNCAN

Parkları, yolları, sokakları ve yeşil alanıyla Sincan’ın daha yaşanabilir bir yer olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Vatandaşımızın mutluluğu, huzuru ve güvenliği için sosyal projelerimizi hizmete sunduk. Bugüne kadar 314 parkı, 94 bin fidanı Sincan’ımıza kazandırdık. Bunun yanı sıra spor aletleri, meydanları ve konakları ile Sincan’ımız 7’den 70’e herkesin ihtiyacına karşılık veriyor.” dedi.

SİNCAN SANAYİSİ DÖNÜŞÜYOR

1 milyon metre karelik arazinin tapularının alındığını belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Şu anki mevcut sanayimizde yanıcı ve yakıcı maddeler iç içe ve Allah göstermesin her hangi bir kazada her şey kül olabilir. Esnafımızın ekmek kapısının yok olmaması için daha modern ve güvenli bir Sanayi için çalışmalarımıza başladık.” dedi.

Çalışmaların ilk günden bu yana istişare ile devam ettiğini belirten Başkan Tuna; “Esas amacımız en uygun şartlarda araziyi temin etmek ve en ekonomik koşullarda esnafımızın hizmetine vermektir. Buradan herhangi bir ticaretimiz söz konusu değildir. Tüm uğraş ve çabamız esnafımız içindir.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJASNI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04