BAŞKAN TUNA, ENGELLİLERLE İFTAR YAPTI

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ramazan Ayı boyunca Sincan?daki pek çok sofraya konuk oldu. Aşevinden yemek alan vatandaşlarla iftar yapan Başkan Tuna, diğer zamanlarda da davetleri geri çevirmedi.

15.07.2015 16:13:49 0
BAŞKAN TUNA, ENGELLİLERLE İFTAR YAPTI

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ramazan Ayı boyunca Sincan’daki pek çok sofraya konuk oldu. Aşevinden yemek alan vatandaşlarla iftar yapan Başkan Tuna, diğer zamanlarda da davetleri geri çevirmedi. Esnafların ardından engellilerle birlikte de iftar yapan Başkan Tuna, Sincan Kültür Evinde engellilerle ve yakınları ile bir araya geldi. Ramazan’ı Şerifi huzur ve hürmetle bir arada uğurladıkları için memnun olduğunu ifade eden Başkan Tuna, “ İnşallah, hep birlikte nice bayramlar yaşarız.” dedi.

Başkan Tuna, engelliler ve aileleriyle ile oruç açtı. Sincan Kültür Evinde iki farklı günde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik mesajları verildi. TÜMÖZ-DER ve İşitme Engelliler İslami Eğitim ve İlim Derneği’nin iftarlarına katılan Başkan Tuna, engellilerle yakından ilgilendi. İftar programının ardınan Kuran’ı Kerim okuyan engelliler, Kuran aşkı ile engellerin nasıl ortadan kalktığını gözler önüne serdi. Kuran’ı okuyarak hatim eden 40 engelli kursiyere de Kuran okuma belgelerini verildi. Belgeleri kursiyerlere Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna takdim etti. Engellileri tebrik eden Başkan Tuna, “Bu kardeşlerimizin yaptıkları gerçekten takdire şayandır. Kuran’ı zorluklara rağmen hatim ederek büyük bir başarı sağlamışlardır. Kendilerini bu hayırlı uğraşlarından dolayı kutluyorum.” dedi. 
İşitme Engelliler İslami Eğitim ve İlim Derneği ve Sincan İşitme Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed İkbal Yıldız işaret dili ile yaptığı konuşmada; amaçlarının İşitme Engellilerin en çok hasret duydukları islam dinini öğretmek ve Allah’ın Kelamının onlara ne mesajlar vermek istediğini aktarmak olduğunu ve bunu yaparken de gece gündüz demeden sırf Allah rızası için çalıştıklarını bu hizmetlerine durmadan devam ettireceklerini dile getirdi.
Sincan Kaymakamlığı Sincan Belediyesi ve Sincan Müftülüğünün kendilerine verdiği destekden dolayıda teşekkür eden Yıldız, ”Allah herkesden razı olsun” dedi. 
TÜMÖZ-DER Başkanı Mehmet Ali Bakici ise Sincan Belediyesine hizmetleri için teşekkür etti. Bakici, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın her zaman yanladında olduğuna da dikkat çekti. 
İftar programının ardından engelliler ve aileleri ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “ Hep birlikte nice bayramlar geçiririz inşallah.” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/SİNCAN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78