BAŞKAN SEKİZKARDEŞTEN`8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ`MESAJI

Ak Parti Artuklu İlçe Başkanı Av. Olcay SEKİZKARDEŞ ,yayımladığı mesajda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nü kutladı.

Mardin 8.03.2017 23:22:59 0
BAŞKAN SEKİZKARDEŞTEN`8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ`MESAJI

Ak Parti Artuklu İlçe Başkanı Av. Olcay SEKİZKARDEŞ ,yayımladığı mesajda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

Ak Parti Artuklu İlçe Başkanı Av. Olcay SEKİZKARDEŞ, Dünya Kadınlar Günü’nün kadın haklarının kazanılması sürecinin hatırlanması için özel bir gün olduğunu ifade ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edildiğini hatırlattı. 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun, 8 Mart’ı; Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü olarak ilan etiğini belirten Sekizkardeş, “Böylece 8 Mart, kadınların yüzyılı aşkın mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur.” Dedi.

 

Aslında bundan yüzyıllar önce İslam Dininin Yüce Peygamberi, Hazreti Muhammed ‘’ Veda Hutbesi’nde insanların bir birleri üzerinde olan haklarından ve özellikle de kadınların haklarından tarihi anlamda ilk kez resmi olarak bahsetmiş ve 1400 yıl önce kadın hakları ile ilgili ilk yazılı kuralları oluşturmuştu. Yine 20.yüzyılın başlarında , Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken , bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ‘Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar’ maddesiyle kadınlarımıza yönelik önemi göstermiş olup ayrımcı kurallar almayarak kadınlarımızda eşitliğin sağlandığı belirtilmiştir. Kadın hakları insan hakları kavramından ayrı tutulamaz.

 

Bu kadar hassasiyet gerektiren bir konuda iktidarımız da duyarsız kalmayarak kadınlarımızla ilgili birçok çalışmaya imza atmıştır” dedi. Artuklu İlçe Başkanı Sekizkardeş, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti İktidarında Ana-Kız Okuldayız Kampanyası ile 500 bini aşkın okuma-yazma bilmeyen kadınımız okullu oldu, okuma yazma öğrendi. Haydi Kızlar Okula Kampanyası ile eğitim imkânından yoksun bırakılan 350 bin çocuğumuzu okullu yaptık. Evlerinde yaptıkları örgü, dantel, dokuma vs. gibi ürünleri satarak gelir elde eden kadınlarımızı da 15 günlük prim ödeyerek 30 gün sigortalı olma imkânına kavuşturduk. Kadınımızı her alanda daha güçlü hale getirmek için Anayasa değişikliği ile pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik.2009 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den 667 belediye meclisi, 56 il genel meclisi olmak üzere toplam 723 kadınımız, meclis üyesi sıfatıyla yerel karar alma mekanizmalarında yer aldı.

 

Çalışan kadınların vefatlarında hak sahibi eş, çocuk ve anne babasına ölüm aylığı bağlamaya başladık.Çocuk sahibi olamayan evli çiftlere genel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz olarak tüp bebek tedavisinden yararlanma hakkı getirdik. Engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı tanıdık. Kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi için valiliklerce Mikro Kredi uygulamaları başlattık. Kadın-erkek eşitliğini güçlendirmek amacıyla; Anayasanın 10. maddesinde; Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir.

 

Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hükmü 2010 yılında değiştirilerek Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz hükmü eklenmiş ve pozitif ayrımcılık hukuksal güvenceye kavuşturulmuştur. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. Kadınların huzurla sosyal yaşama daha fazla katıldığı bir Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00