BAŞKAN SIRAÇ BALLI`DAN ``KÜDÜS``AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump?ın, büyükelçiliği Kudüs?e taşıma kararı ve İsrail?in başkenti olarak Kudüs?ü tanıması girişimine Mardin gelişim ve Değişim Derneğİ başkanı Mehmet Sıraç Ballı sert tepki gösterdi.

Mardin 8.12.2017 10:15:58 0
BAŞKAN SIRAÇ BALLI`DAN  ``KÜDÜS``AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Donald Trump’ın, büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı ve İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıması girişimine Mardin gelişim ve Değişim Derneğİ başkanı Mehmet Sıraç Ballı   sert tepki gösterdi.

 

Başkan Ballı, “Kudüs, ABD ve İsrail için ne Afganistan’a benzer, ne Irak’a benzer ne de Suriye’ye benzer. Bu dünyayı başlarına zindan ederler” ifadesini kullandı.

 

BAŞKAN BALLI MESAJINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ;

 

''Mardin Gelişim ve Değişim Derneği Başkanlığı olarak, ABD yönetiminin İslam âleminin ilk kıbletgahı ve gözbebeği Kudüs’ü Siyonist devlet İsrail’in başkenti olarak tanımasını ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını şiddetle tel’in ediyor ve Kınıyoruz. ABD başkanı Trump tarafından alınan bu karar son derece endişe verici ve orta doğu coğrafyasına atılmış büyük bir fitne kaynağı olarak görüyoruz.

 

            Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi ve 1 milyar 700 milyon Müslümanın ortak davasıdır. Kudüs ecdadımızın bizlere bir emanetidir. Büyük fitne kaynağı ABD ve onun yandaşları bu yanlış karardan bir an önce geri dönmelidir. Siyonist rejim, bu kararla tüm islam dünyasının nabzını arttırmış ve sınırlarını aşmıştır. ABD ve Siyonist İsrail, sabrımızın bir sonu olduğunu çok iyi bilmelidir.

 

            Bu kutlu millet 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde, tüm fertleriyle, devlet ekâbirleriyle, yaşlısıyla, genciyle ve tek yürekle nasıl mücadele ettiyse, Kudüs meselesinde de aynı şekilde korkmadan ve yılmadan mücadele edecektir. Bu hepimizin kutsal görevidir.

 

            ABD yönetimi ve Siyonist İsrail Kudüs’ün İslam toprağı olduğunu hiç unutmasın. Kudüs bizimdir ve bizim olacaktır. Tüm dünya bu uğurda kanımızın son damlasına kadar savaşmaya hazır olduğumuzu bilsin.

 

 

Zalimler için yaşasın cehennem.''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90