BAŞKAN ÖTER YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter,Bölgede Havaların ısınması ile birlikte çıkan yangınların ve Zaten borçlu olan çiftçilerin masraftan kaçarak samanı yakmalarından dolayı doğayı,toprağın mikro organizmasını ve canlı haşaereleri de

Mardin 26.06.2017 12:18:56 0
BAŞKAN ÖTER YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter,Bölgede Havaların ısınması ile birlikte çıkan yangınların ve Zaten borçlu olan çiftçilerin  masraftan kaçarak samanı yakmalarından  dolayı doğayı,toprağın mikro organizmasını  ve canlı haşaereleri de yaktıklarını  belirterek  Bu katliamın sorumlusu çiftçiden çok Tarım bakanlığımızdır''Diyerek Yetkilileri göreve çağırdı.

 

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter Şunları söyledi;

 

Tarım Bakanlığı Ciftçiye sahip çıksın artık. Yıllardır aynı sorun,aynı katliam tekrarlanarak devam ediyor. Çiftçiler İkinci ürün mısır ekimini gerçekleştirebilmek için bugday yerini yani anızı yani samanı temizlemeli bunu yapmak için bir miktar para gidicek yani masraf ciftçiye ek külfet çıkacak. Zaten borçlu olan çiftçi masraftan kaçarak samanı yakmakla kalmıyor doğayı,toprağın mikro organizmasını canlı haşareleride yakıyor. Bu katliamın sorumlusu çiftçiden çok Tarım bakanlığımızdır,Devletimizdir.Çünkü tarım,toprak milli servettir.Bu milli serveti işleten ciftçilerin girdi,çıktı ve her türlü masrafını takip etmek Tarım bakanlığımızın görevidir. Anızı, samanı toplatmak için çiftçiye ÜÇ kuruş destek ve yanında caydırıcı cezalar uygularsa bu doğa katliamı ve ileride hiç bir para gücü ile geri getirilemeyecek geleceğimiz bu kadar ucuz yok olmayacaktır. İki gün önce anız yangınında dört Tır aracı yürekleriyle birlikte kül oldu.Resimde görünen siyah bulut bir evi sarmış durumda.Biz gündeme getirmeye devam edeceğiz vebal çiftçiye sahip çıkmayan yetkililerimizin ve ilgili kurumlarındır.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69