BAŞKAN İBRAHİM SINCAR;`MARDİN KALESİ HALKA AÇILMALI`

Türkiye Mardin`i Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sincar Artuklu Haber`e yaptığı açıklamada:``Mardin Kalesi zaman geçirilmeden Halka açılmalı ve Turizme kazandırılmalıdır``dedi.

Mardin 6.06.2017 23:35:04 0
BAŞKAN İBRAHİM SINCAR;`MARDİN KALESİ HALKA AÇILMALI`

Türkiye Mardin'i Tanıtma Vakfı Başkanı İbrahim Sincar Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada:''Mardin Kalesi zaman geçirilmeden Halka açılmalı ve Turizme kazandırılmalıdır''dedi.

 

Mardin Turizmine önemli katkı sağlaması beklenen ve Turizme kazandırılması için çalışmalar yürütülen Mardin Kalesinin Zaman geçirilmeden turizme açılması gerektiğini belirten Başkan Sıncar, Mardinlilere  ait olan Mardin Kalesinin,Halka açılması gerektiğini belirtti.

 

Mardin halkı kalesini geri istiyor ve  kalesine sahip çıkıyor.Mardinlilere ait olan Mardin Kalesinin asıl sahiplerine geri verilmesini isteyen Başkan Sıncar,Mardin'de Turizmin yeniden eski günlerine dönmesi için,zaman geçirilmeden Mardin Kalesinin turizme açılması gerektiğini söyledi.

 

Mardin'de Bütün STK’lar, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları, sanayici ve iş insanları’nın ortak isteği Mardin Kalesinin bir an önce turizme açılmasıdır. Mardin halkının yıllardır özlemle beklediği  Mardin Kalesinin bir an önce turizme açılmasının  kente cazibe katacğını ve  kentin turizm potansiyelini de arttıracağını belirterek,. Bu durum başta ekonomi olmak üzere kentin sosyo-kültürel yapısınada önemli katkı sağlayacak ve Kentin hızla gelişmesine katkı sağlayacaktır.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34