BAŞKAN GÜNEŞ`TEN ``BERAT KANDİLİ``MESAJI

Bağımsız Diyanet Sen Mardin Şube Başkanı S.Sadullah Güneş , Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam Aleminin kandilini kutladı. btela olan yok mu? Derdine deva vereyim?. Bu hal güneş doğuncaya kadar devam eder.?dedi.

Mardin 19.04.2019 11:16:30 0
BAŞKAN GÜNEŞ`TEN ``BERAT KANDİLİ``MESAJI

Bağımsız Diyanet Sen Mardin Şube Başkanı  S.Sadullah Güneş  , Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam Aleminin kandilini kutladı. 

 

Başkan Güneş Mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

Dinimizde özel bir yeri olan mübarek gecelerin ihyası, biz Müslümanların, Rabb'imize karşı kulluk vazifelerini kâmilen yapıp yapmadığımız hususunda kendimizi bir muhasebeye çekme fırsatı ve görevlerimizi yeniden hatırlatma imkânı bulmamız noktasında büyük bir öneme haizdir. Bu gecelerden birisi de şâban ayının on dördünü on beşine bağlayan gece yani Berât Gecesi'dir.

Peygamber efendimiz:

Şaban ayının yarısı on beşinci gecesi olunca , o geceyi ibadetle, gündüzünü oruçla geçiriniz. Çünkü Cenâb-ı Allah’ın rahmeti o gece güneşin batmasıyla dünya semasına tecelli eder ve şöyle nida eder: “Bağışlanmak, af dileyen yok mu? onu affedeyim, günahlarını bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu? ona rızık vereyim. Şifa dileyen yok mu? ona şifâ vereyim. Bir derde mübtela olan yok mu? Derdine deva vereyim”. Bu hal güneş doğuncaya kadar devam eder.”

 

Berat Kandilinin ülkemize,milletimize ve tüm İslam alemine hayirlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ederim.

 

S.Sadullah Güneş Bağımsız Diyanet-sen Mardin il başkanı''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40