BAŞKAN GÜNEŞ;``CAMİLERDEKİ ISINMA SOĞUTMA VE AYDINLANMA PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİDİR!!``

Diyanet Birlik Sen Midyat ilçe başkani S.Sadullah Güneş yaptığı yazılı basın açıklamasında Camilerde Isınma,Soğutma ve Aydınlatma sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Mardin 27.06.2020 22:08:00 0
BAŞKAN GÜNEŞ;``CAMİLERDEKİ ISINMA SOĞUTMA VE AYDINLANMA PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİDİR!!``

Diyanet Birlik Sen Midyat ilçe başkani S.Sadullah Güneş yaptığı yazılı basın açıklamasında  Camilerde Isınma,Soğutma ve Aydınlatma sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Başkan Güneş basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''Camilerimize gelen yüksek elektrik faturaları ve ödeme problemleri günden güne içinden çıkılmaz bir durum oluşturmaya devam ediyor. Bir çok camide ısınma ve aydınlanma ile ilgili problem hem Cami görevlilerini hemde cemaati bıktırmış durumda. Camiye gelen cemaate en güzel şekilde din hizmeti vermek ve cemaatin hakkını hukukunu koruma görevi olan Cami görevlilerine mevzuattan ve idareden kaynaklı uygulamalarla Elektirik şirketinin hak ve menfaatini korumak,Yüklü gelen ödenmemiş faturanın derdini çekmek göreviymiş gibi muameleye tabi tutulması kabul edilebilir bir şey değildir.

 

Din görevlilerini canından bezdiren bu konu gündeme taşınmalı mevzuat düzenlemesi yapılmalı ve bir çözüme kavuşturulmalıdır. Diyanet Birlik Sen olarak Sosyal devlet olma anlayışına da aykırı olan bu uygulamaya derhal son verilmelidir.

 

Camilerin ve Kur’an Kurslarımızın ısınma ve aydınlanma giderleri diğer devlet kurumlarına sağlanan elektik giderleri ödeneği gibi bir ödenekle Merkezi bütçeden karşılanmalıdır. Milletimizi camilere alıştırmak için cazip ve sevdirici uygulamalar yerine Camiye ibadet etmek için gelen vatandaşımızdan yaptığı ibadet karşılığında ısınma ve aydınlanma giderleri için para talep edilmesi Din görevlilerimizi rencide etmekte ve Başkanlığımızın itibarınıda sarsmaktadır. Bu durum ne Devletimize ne de Diyanetimize yakışmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konuya çok acil bir çözüm bulmalıdır Diyanet Birlik Sen Sendikası Olarak Bir an önce Camilerdeki ve Kuran Kurslarımızdaki sayaç, ısınma, aydınlama, ve birikmiş borçların çözüme kavuşturularak camii görevlilerimizi ve müftülüklerimizi sıkıntıdan kurtarmak için gerekli mevzuat düzenlemesinin yapılmasını acilen istiyoruz. ''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00