BAŞKAN GÖKÇEK`TEN YENİ DEPREM AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çanakkale`de meydana gelen depremlerden sonra yaptığı, "Bölgedeki sismik gemilerin çalışmaları araştırılsın" çağrısıyla ilgili değerlendirmede bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy?a cevap ver

10.02.2017 16:27:07 0
BAŞKAN GÖKÇEK`TEN YENİ DEPREM AÇIKLAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çanakkale'de meydana gelen depremlerden sonra yaptığı, "Bölgedeki sismik gemilerin çalışmaları araştırılsın" çağrısıyla ilgili değerlendirmede bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’a cevap verdi.
Üşümezsoy’un, "Sayın Gökçek’in kendi görüşüdür ama sismik araştırmalarla deprem yapmak mümkün değildir’ şeklindeki görüşüyle ilgili olarak Başkan Gökçek, “Ben 'Sismik araştırma gemileri deprem yapar' demedim. Ama yabancı ülkeler 'Sismik araştırma yapıyoruz' diyerek teknolojik saldırılar yapabilir” dedi.


Başkan Gökçek, Çanakkale'de yaşanan depremlerin ardından, Twitter’dan “Araştırdım, civarda sismik araştırma yapan bir gemi varmış. Bu geminin ne araştırdığı ve hangi ülkeye ait olduğu, acilen çözülmeli. Ben, kim ne derse desin, olası bir depremin sunî olarak yapılacağından ciddi endişe taşıyorum. Mutlaka araştırılmalı ve kamuoyuna açıklanmalı. Neden endişe ediyorum. Lütfen seyredin” diyerek, deprem silahı olarak anılan "H.A.A.R.P Projesi" ile ilgili video ve haber paylaşmıştı.


Bu paylaşımların ardından, Jeoloji Mühendisi Üşümezsoy'un, Çanakkale'deki depremin sürpriz olmadığına dikkati çekerek, "Sayın Gökçek’in kendi görüşüdür ama sismik araştırmalarla deprem yapmak mümkün değildir’ şeklinde değerlendirmelerde bulunması üzerine, Başkan Gökçek de şu tweet'leri paylaştı:


“- Ben 'Sismik araştırma gemileri deprem yapar' demedim. Ama yabancı ülkeler 'Sismik araştırma yapıyoruz' diyerek teknolojik saldırılar yapabilir.


- Jeoloji mühendisi olarak TESLA teknolojisini bilmeyebilir. Onların vakıf olmadığı bir teknolojiyi yok kabul etmek, bilimi reddetmektir.
- Kaldı ki tetikleme harici olağan depremler her zaman olabilir. Tarih boyunca da olmuştur. Önemli olan, sunî depremlere karşı önlem almaktır.


- Düne kadar lazer teknolojisi, uzay filmlerinin uzaydaki çatışmalarının sembolü bir hayal olaydı. Şimdi lazer silahları yapılıyor. Yani biri dün çıkıp 'Böyle bir şey olamaz' diye ortaya çıksaydı, bugün kendisiyle alay edilirdi. Onun için herkes dikkat etmeli.”

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07