BAŞKAN FEYZİĞLU ŞORT GİYDİ DİYE SALDIRIYA UĞRAYAN HEMŞİREYE SAHİP ÇIKTI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu İstanbul`da Maslak`ta bayramın birinci günü şort giydi diye 23 yaşındaki bir hemşirenin tekmeyle saldırıya uğraması olayına değinerek,``Bir belediye otobüsünde yaşanan bu olay önemlidir. Geçiştirilemez. Sa

Gündem 17.09.2016 12:54:26 0
BAŞKAN FEYZİĞLU ŞORT GİYDİ DİYE SALDIRIYA UĞRAYAN HEMŞİREYE SAHİP ÇIKTI


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu İstanbul'da Maslak'ta bayramın birinci günü şort giydi diye 23 yaşındaki bir hemşirenin  tekmeyle saldırıya uğraması olayına değinerek,''Bir  belediye otobüsünde yaşanan bu olay önemlidir. Geçiştirilemez. Saldırgan bulunup en ağır şekilde cezalandırılırsa meczupluğa sığınan kadın hakları düşmanlarına ibret olur. ''Dedi.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu  açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''İstanbul'da bindiği otobüste saldırıya uğradı Ayşegül hemşire... İddia, saldırganın, Ayşegül hanımın kıyafetini bahane ettiği.

 

Saldırgana, meczup deyip geçemeyiz. Onu cesaretlendiren şartları hep birlikte ortadan kaldırmalıyız.

Ayrımcılığa yol açan, kadını ikinci sınıf gösteren; tv programlarına, ayrımcılık üzerinden prim yapmaya çalışan siyasetçilere, din adamı cüppesi giyip kutsal dini değerlerimizi kendi cinsel ve maddi menfaatlerine alet eden soytarılara hep birlikte tepkimizi göstermeliyiz.

Seyretmemeliyiz, böyle yaparsan oy yok demeliyiz, soytarılığı sempatik gösterip reytinglerini arttırmaya çalışan medyayı da en demokratik yöntemlerle (yani böyle yaparsan beni kaybedersin diyerek) uyarmalıyız.

 

Evet, bir belediye otobüsünde yaşanan bu olay önemlidir. Geçiştirilemez. Saldırgan bulunup en ağır şekilde cezalandırılırsa meczupluğa sığınan kadın hakları düşmanlarına ibret olur. Bulunmaz ise, toplu taşıma kullanan milyonlarca kadının devletin güvencesi altında olması gereken özgürlüğü güvencesiz bırakılmış olur.

Yani bu saldırının çarpan etkisi büyük olduğu kadar, saldırı karşısında verilecek doğru tepkiler ile saldırganın cezalandırılmasının çarpan etkisi de büyük olacaktır.

 

Şerden hayır çıkarma, kadın hakları düşmanlarına ibretlik ders verme zamanıdır.

Ankara Barosu Başkanlığım döneminde kurduğumuz ve bugüne kadar onbinlerce şiddet mağduruna yardım elini uzatmış Gelincik Merkezimizden çok iyi biliyoruz. Kadına şiddet uygulayan bu insan artıkları, zoru görünce kuzu gibi olurlar. Yok asabiydim, yok şöyleydi, böyleydi gibi sefil mazeretler üretirler. Gücün yetiyorsa git kendinden iki katın birine sataş, kadına vurup kendini tatmin edeceğine yeni aldığın cep telefonunu kır. Yapmadığına göre, demek ki kendini kontrol edebiliyor, hesap sorulunca taklalar atmaya başlıyorsun!

 

İstanbul Baromuz ve Baromuzun çok etkin çalışan kadın hakları merkezi gönüllüleri eminim bu konuyu sahiplenecek, savcılığın ve polisin bu işe öncelik vermesinin takipçisi olacaklardır.''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00