BAŞKAN DEMİR;`YEŞİLLİ MARDİN MERKEZ İLÇE OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARA YÜRÜYECEK`

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir:``Yaptığımız ve yapacağımız hamlelerle Yeşilli ilçemizi Mardin?nin merkez ilçe olma yollunda üst seviye taşıyacağız .``Dedi.

Mardin 29.08.2018 12:13:54 0
 BAŞKAN DEMİR;`YEŞİLLİ MARDİN MERKEZ İLÇE OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARA YÜRÜYECEK`

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir:''Yaptığımız ve yapacağımız hamlelerle Yeşilli ilçemizi Mardin’nin merkez ilçe olma yollunda üst seviye taşıyacağız .''Dedi.

 

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''Aylar süren ve şehirleşmelerin olmazsa olmazlarından biri olan ilçenin alt yapısında yaptığımız çalışma her yönetim için çok ciddi ve riskli eleştirilere konu olsada biz bu riski almak zorunda kaldık ilçenin yer altı kanalizasyonu , atık suyu ve içme suyu borularını yeniledik .

Uzun süren tozlu ve çamurlu yol çilemize inşallah son veriyor ilçenin tamamını giriş çıkış yolları dahil güçlendirilmiş son sistem beton asfalt çalışmasıyla yeniliyoruz .

Adı gibi yeşil olsun diye açtığımız ve genişlettiğimiz yolların tamamına ağaçlandırma ,aydınlatma ve yeşil alanla önem verdik bu konuda daha çok ağaç ve yeşillindirme çalışmalarımıza önem vereceğiz .


Kentsel dönüşüm için halkımız şunu bilsin ve idrak etsinki adı gibi geri adım dönüşü olmayan mutlak surette bu ilçeyi modern bir şehir ,sosyal bir yaşantı ve ekonomi anlamda halkımızı zengin kılacak mardin’e merkez ilçe olma yolunda örnek bir başkentlik yapacak bir hale getirilecektir . gül ve tepe mahallelerindeki gerçekleşecek olan yeni planlarımızı meydan sonrası saat kulesi istikameti ve bahçebaşında devam ettirtme hedefindeyiz .


Halkımızın yıllardır muzdarib olduğu duraklarda ve özellikle yol kenarlarında kışın soğuğunda yazın kavurucu sıcağında araç bekleme çilesine son verecek ve merkez ilçe olmayla beraber toplu taşıt ulaşımına geçilecektir .


İlçemizde büyük sıkıntılara ve zorluklara maruz kalmış olan su içme problemi için aylardır gece gündüz su işlerinin belediyemizin yetkisi dışında ve alakası olmadığı halde marsu ve büyükşehirin yetkilerine ait olduğu halde hem brokratik takip hem fiziki ve hemde araçlarımızla halkımıza tonlarca su taşıma seferberliğini üstlendik fakat ne hikmetse eleştiri derdine düşmüş kardeşlerimiz hala hedef oklarını bize yöneltiyorlar . lakin inşallah gerek koyunludan gelen hat ve rıssindeki boru sıkıntısı ve beyaz su çalışmalarımızı gerçekleştirecek ve halkımızın su sorunu gidermiş olacağız . 


Mardin’de ilk doğal gazı ilçesine kazandıran ve kısmende olsa yer altı boru hattını döşeyen yönetim ve ilçe biz olduk halkımız şuana emin olsun’ki doğal gazın gidemediği ev ve mahalle kalmayacak bütün yeşilli ilçemize mutlak surete doğalgazı kazandıracak ve evlerimize kışın soğunda sıcak ve yaşanacak bir ortam olmakla beraber kış ve soba derdini bahanesiyle mardin ve büyükşehirlere göçünde önüne büyük ölçüde geçilmiş olacak soba ve tüp derdine son verilecektir .
 

Geçmiş yönetimin üstesinden gelemediği ve ve ağaç katliamı projesi diye adladırılmış olan yeşil vadi için büyük ölçüde ağaç diktik halkımızın topraklı arazilerine beton duvarlar örmekle beraber bütün çabamızı ortaya koyduk yeşil vadiyi kaderine mahkum bırakamayız bu konudaki hem fikir olduğumuz etüt çalışmalırımızı devlet ve belediye nezdinde takip etmeye devam ediyoruz . 


Çimento yanındaki yolumuzu uzun süren çalışmalarımız sonucunda işlev ve konforlu hale getiriyoruz Gülizar yolu bizim için bir dönüm noktası, trafiğin hareketli ve ticari olacağı bir güzergah olacaktır .
Yol ve çevre düzenle konusunda çalışmalarımız devam edecek .
başlatığımız ve devam eden çalışmalarımızın tümüyle takipçisiyiz biz bu ilçeye gönlümüzü verdik bu işten geri dönüş yoktur .''Dedi
 
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/YEŞİLLİ
 

25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00