Başkan Çevik`ten Sütçüye Destek

İYİ Parti Haymana İlçe Başkanı Yalçın Çevik, Haymana?da süt üreticisinin isyanıyla ilgili ?üreten Türkiye olacağız diyorlar, üreten insanlarımız ile uğraşıyorlar? dedi.

14.04.2018 21:03:58 0
Başkan Çevik`ten Sütçüye Destek

İYİ Parti Haymana İlçe Başkanı Yalçın Çevik, Haymana’da süt üreticisinin isyanıyla ilgili ‘üreten Türkiye olacağız diyorlar, üreten insanlarımız ile uğraşıyorlar’ dedi. 

Ankara’nın Haymana ilçesinde  Zafer Özyiğit adlı bir süt üreticisinin  Ziraat Bankası şubesi önünde gerçekleştirdiği yürekleri yakan eylemi sessiz çoğunluğun sesi oldu. Otomobiliyle banka önüne gelen ve bir elinde de Türk Bayrağı olan Zafer Özyiğit adlı vatandaş, hacize uğradığını ifade ederek tepki gösterdi.

“Yandaşa 2 yıl geri ödemesiz kredi, süt üreticisine ise icra”

Süt üreticisi vatandaşa bir destek de İYİ Parti Haymana teşkilatından geldi. İYİ Parti Haymana İlçe Başkanı Yalçın Çevik tarafsizmedyam.com‘a yaptığı açıklama da, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde AKP’ye yandaş medya yaratmak için Ziraat Bankası Demirören’e 2 yıl geri ödemesiz milyonlarca dolar kredi verdi. Aynı Ziraat Bankası bir süt üreticisi vatandaşı icraya vererek, Demirören’e verdiği paranın açığını mı kapatıyor. Bunun muhasebesini yapmamız lazım.” diye konuştu.

Türkiye’nin her yerinde çiftçilerin sıkıntılarıyla karşılaştıklarını belirten Başkan Çevik, “Yazık günah bu millete, üreten ağlıyor, çiftçi ağlıyor, sütçü ağlıyor ve iktidarın Haymana’da ki temsilcisi olan zât hadi çıksın bu vatandaşımızın yanında olsun. Çıksın desin ki, çiftçimiz haklı, çiftçimiz mağdur bizde çıkalım hep birlikte alkışlayalım. Bunu yapamazlar çünkü onların ki koltuk sevdası, bizimkisi ise memleket sevdası bu anlayış ile mağdur olan tüm herkesin yanında olacağız. Süt üreticisi ağabeyimizin gerçekleştirdiği eylem baştan sona tüm Türkiye’nin sorunudur, ülkemizde ki çiftçilerimizin tamamının derdi ve sıkıntısı aynıdır.” ifadelerini kullandı.

“AKP iktidarı Zengini tam zengin, fakiri tam fakir yapmıştır.”

İYİ Parti Haymana İlçe Başkanı Yalçın Çevik sözlerinin devamında ise şunları söyledi. “Ben 15 Temmuz’da FETÖ’cu alçakların darbe girişiminde hiç bir zengini meydanlarda görmedim. Ben 15 Temmuz’da mallarına haciz konulan sütçü ağabeyimiz Zafer Özyiğit gibi fakir halkımızı gördüm onlar meydanlardaydı. Artık halkımız şunu çok iyi anladı ve bize diyorlar ki, AKP iktidarı zengini tam zengin, fakiri tam fakir yapmıştır. Nasıl ki Kurtuluş Savaşında Yunan Haymana’ya kadar geldi ve ötesine geçemedi. Nasıl ki o yiğit Haymanalılar, Şah İsmail’i devirdi. Allah’ın izniyle bunların devrilişi Haymana’dan başlayacak” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/HAYMANA

HABER;RÜZGAR HAMZA KABASAKAL


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00