BAŞKAN AKGÜL,NECİP FAZIL KÜLTÜR MERKEZİNDE İNCELEME YAPTI

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,24 Mayıs günü resmi açılışı yapılacak, mimari açıdan olduğu kadar sahip olduğu fonksiyonel özellikleri ile de ilçe sakinlerinin sabırsızlıkla beklediği Mamak Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi?nde incelemelerde buluna

22.05.2015 10:44:29 0
BAŞKAN AKGÜL,NECİP FAZIL KÜLTÜR MERKEZİNDE İNCELEME YAPTI

Yatırımları ile ilçe belediyeleri arasında rekor kıran Mamak Belediyesi, sosyal ve kültürel alanda da dev projeleri hayata geçiriyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,24 Mayıs günü resmi açılışı yapılacak, mimari açıdan olduğu kadar sahip olduğu fonksiyonel özellikleri ile de ilçe sakinlerinin sabırsızlıkla beklediği Mamak Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, son kontrolleri yaptı. Başkan yardımcıları ile birlikte tesisi gezen Akgül, yetkililerden bilgi aldı, gördüğü eksiklerin giderilmesi için de talimat verdi. Eşsiz Selçuklu mimarisine uygun olarak tarih ve modernliği bir arada taşıyan tesiste kültür merkezi, aile merkezi, kreş, iki adet düğün salonu, 370 kişilik nikah salonu, konferans salonu, sergi salonları, havuzlu meydan, İlçe Milli eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan okul öncesi eğitim merkezi ve çim amfi bulunuyor. İçerisinde kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra sergilerin açılabileceği, kursların düzenlenebileceği salonların yer aldığı tesis, 12 bin metrekarelik dev proje alanına sahip.

Geleceğe dönük yatırımlar

Mamak’ta tarihi kimliğin yaşatılacağını kaydeden Akgül, “Kültür merkezimiz gelenekten geleceğe bizim çizgilerimizi taşımanın yanı sıra modern mimari unsurları da içeriyor” dedi. Dev tesislerle vatandaşları kültür ve sosyal yaşam alanları ile buluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Akgül, günü Mamak’ı geleceğe taşıyacak, geleceğe dönük yatırımlar yaptık” diye konuştu. Merkezin açılışında sevilen sanatçı Uğur Işılak konser verecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04