Başkan Acehan, ?Çubuk Akademi? öğrencileriyle buluştu

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ?Çubuk Akademi? öğrencileriyle bir araya gelerek deneyim ve tecrübelerini paylaştı.

Belediye Haberleri 29.04.2016 12:34:30 0
Başkan Acehan, ?Çubuk Akademi? öğrencileriyle buluştu
unda Çubuk Akademi’nin öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer günlerine katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bilgi, deneyim ve iş hayatına dair tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Eğitim yıllarında yaşadıkları zorlukları ile meslek hayatındaki çalışmaları anlatmakla başlayan Başkan Acehan, bugüne kadar sürdürdüğü sosyal faaliyetleri ve bu konudaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
Konuşmasında öğrencilik dönemlerindeki yaşadıklarıyla karşılaştırdığında gençlerin giderek kitap okuma ve sosyal faaliyetlerden her geçen yıl uzaklaştığına şahit olduğunu söyleyen Başkan Acehan, çağın en büyük bağımlılığının internet bağımlılığı olduğunu belirtti. 
Giderek ailelerin bölündüğünü ve insanların yalnızlaştığını anlatan Başkan Acehan, “Benim okul zamanlarımda Çubuk küçük bir kasaba idi. Bizler üzerinde sosyal bir denetim vardı. Hem öğretmenlerimiz hem akrabalarımız hem de aile büyüklerimiz tarafından bütün gençlik ve çocukların üzerinde ciddi bir denetim, eğitim ve motive vardı. Bizim zamanımızda madde bağımlısı diye bir şey yoktu. Şuanda bilgisayar, telefon bağımlığı daha büyük bir tehlike olarak karşımıza geldi. Ben interneti çöplüğe benzetiyorum. İnternet dünyası koskocaman çöplüktür, yararları zararlarından fazla. İnternet bağımlılığı eroin bağımlılığından kötü hale geldi. Örneğin ben baba, anne, dede hep birlikte yaşadık. O zamanlar çekirdek aile diye bir şey dile getiriliyordu, şimdi çekirdek aile de bitti. Şuanda insanlar fert olarak yaşıyor. Şimdilerde toplumumuz ve insanlarımızda kişilik bölünmesi, bozulması ve yalnızlaşma yaşanıyor. Toplum çok hızlı bir değişim yaşadı. Artık çocuklar anne ve babalarını örnek almıyor. Şuanda gelecek için çok net bir fotoğraf göremiyoruz ama. İnşallah gençlerimiz kendilerini korurlar” diye konuştu.
Gençler için Karagöl’de izcilik ve gençlik kampı yapılacağının müjdesini veren Başkan Acehan, “Hem Karagöl’de hem de Kışlacık Mahallesinde bulunan eski karakolu gençlerimiz için izcilik ve gençlik merkezi yapacağız. Karagöl ve çevresinde çok güzel yaylalar var. Gençlerimiz inşallah oralarda kamp kuracaklar gezecekler ve spor yapacaklar. Hem şehrin gürültüsünden hem de sanal âlemden uzaklaşmış olacaklar” dedi.
Gençlere yönelik yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Acehan, belediye başkanlığı döneminde ilçeye yüzme havuzu da kazandırmak istediğini sözlerine ekledi. Program soru cevap şeklinde devam etti.
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04