BAŞKAN ACEHAN,BU YILKİ ÇUBUK TURŞU FESTİVALİNİ İPTAL ETTİKLERİNİ AÇIKLADI

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle 10 ve 13 Eylül tarihlerinde 11`incisi yapılması planlanan ?Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali?nin iptal edildiğini açıkladı.

24.08.2015 15:56:59 0
BAŞKAN ACEHAN,BU YILKİ ÇUBUK TURŞU FESTİVALİNİ İPTAL ETTİKLERİNİ AÇIKLADI

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, ülke genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle 10 ve 13 Eylül tarihlerinde 11'incisi yapılması planlanan ‘Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin iptal edildiğini açıkladı.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, son günlerde meydana gelen terör eylemleri neticesinde üzüntü verici olaylar yaşandığını hatırlattı.

Yaşanan bu olaylar nedeniyle 10 ve 13 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 11. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nin iptal edildiğini açıklayan Başkan Acehan, “Ülkemizde yaşanan elim acılar herkes gibi bizleri de üzmektedir” diye konuştu.

İlçe merkezinde kurulan stantların kurulmayacağını ve sahne programlarının da yapılmayacağını kaydeden Başkan Acehan, sadece daha önceden programlanan sportif etkinliklerin yapılacağını ifade ederek, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Terör saldırılarını nereden gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz. Bu terör saldırıları Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, huzurunu bozmaya yönelik saldırılardır. Türkiye’deki huzur ve barış ortamını çekemeyenler her fırsatta ülkemiz üzerinde oyunlar oynamaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, hangi din, ırk ve mezhepten olursa olsun tüm terör saldırılarını yapanları ve işbirlikçilerini şiddetle lanetliyoruz. Büyük bir coşkuyla düzenlenmesi için hazırlıklarını tamamladığımız, ilçemize ekonomik, kültürel ve turizm yönünden büyük kazanımlar sağlayan 11. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalimizde bu yıl ticari faaliyetler için kurulan stantlar, sahne programları, kortej yürüyüşü ve çeşitli gösteriler başta bayrağımızın, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olan güvenlik güçlerimize saygı nedeniyle iptal ettiğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyorum. Ancak daha önceden programlanan Uluslararası satranç turnuvası, Klasik otomobiller ve bisiklet rallisi ve Karagöl Trekking yürüyüşü yapılacaktır. Bunlar haricinde festival tarihlerinde herhangi bir etkinliğimiz bulunmayacaktır.“

Festival etkinliklerinin iptal edilmesi nedeniyle Çubuk halkından ve turşucu esnafından anlayış beklediklerini kaydeden Başkan Acehan, terör saldırında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78